Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Οργή Κουλέμπα: «Αποτρόπαια πράξη βαρβαρότητας οι βομβαρδισμοί στο Κίεβο την ώρα της επίσκεψης Γκουτέρες»

«Αποτρόπαια πράξη βαρβαρότητας» χαρακτήρισε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, Ντμίτρο Κουλέμπα, τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Κίεβο, εν μέσω της επίσκεψης του ΓΓ του ΟΗΕ.

«Η Ρωσία έπληξε το Κίεβο με πυραύλους Κρουζ ακριβώς την ώρα που ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Κίριλ Πετκόφ, επισκέπτονταν την πρωτεύουσά μας. Με αυτή την αποτρόπαια πράξη βαρβαρότητας, η Ρωσία αποδεικνύει ακόμη μια φορά τη στάση της απέναντι στην Ουκρανία, την Ευρώπη και τον κόσμο», κατήγγειλε σε μήνυμά του στο Twitter ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Η ουκρανική πρωτεύουσα έγινε ο στόχος πληγμάτων το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αντόνιο Γκουτέρες και για πρώτη φορά από τα μέσα Απριλίου, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δημοσιογράφοι του AFP βρέθηκαν σε μια πληγείσα περιοχή και ανέφεραν εκτεταμένες ζημιές σε κτίριο που είχε τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ στο σημείο είχαν αναπτυχθεί σωστικά συνεργεία και αστυνομικοί.

Ειρωνικός Ποντόλιακ: «Καρτ ποστάλ από τη Μόσχα οι εκρήξεις;»

Από τη μεριά του, ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ, ανέφερε ότι πρόκειται για χτύπημα με ρωσικούς πυραύλους, την ώρα που στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας βρισκόταν ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ενώ πρόσθεσε με νόημα: «Την προηγούμενη μέρα καθόταν σε ένα μακρύ τραπέζι στο Κρεμλίνο και σήμερα οι εκρήξεις είναι πάνω από το κεφάλι του. Καρτ ποστάλ από τη Μόσχα;».


Πηγή