Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Ο Μητσοτάκης έθεσε τα διλήμματα των εκλογών: «Θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω»

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα κατά ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα είναι η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πίεση που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση με αιχμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων, όπως εκδηλώθηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Μπροστά σε ένα κομματικό ακροατήριο ο πρωθυπουργός σε υψηλούς τόνους εξαπέλυσε βέλη προς την Κουμουνδούρου για τα εθνικά θέματα, την οικονομία και τις υποκλοπές, θέτοντας παράλληλα τα εκλογικά διλλήματα και στέλνοντας μήνυμα προς διάφορους παραλήπτες «να μην αμφισβητήσουν την ενότητα και την αποφασιστικότητα μας». 

Σκληρό ροκ Μητσοτάκη: Τι γραμμάτια ξεπληρώνει ο Τσίπρας; Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι στις υποκλοπές

Μητσοτάκης: «Για εμένα, η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές του 2023 ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου του 2019»

Οι εισηγήσεις για σκληρή γραμμή απέναντι στην «τοξικότητα και τις συκοφαντίες του ΣΥΡΙΖΑ» βρήκαν απήχηση και η τελική ευθεία προς τις εκλογές μυρίζει μπαρούτι καθώς θα διανυθεί με σκληρά χτυπήματα και από τις δύο πλευρές. Με αφορμή την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «συνειδητή εθνική έκπτωση» και συμπλήρωσε ότι «ο κ. Ερντογάν δεν κρύβει ότι θα προτιμούσε τον κ. Τσίπρα απέναντί του. Όμως έχει εμένα, που του απευθύνομαι. Και έχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος», με τα μέλη του κόμματος να χειροκροτούν όρθια.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και για την πρόθεση που εκδήλωσε ο κ. Τσίπρας προς τον Γάλλο πρέσβη ότι «θα καταργήσει την αμοιβαία αμυντική συμφωνία εάν δεν υπάρχει -λέει- ελληνική προστιθέμενη αξία».

Όπως είπε οι μόνοι που δυσαρεστήθηκαν από αυτήν ήταν η Τουρκία και οι έμποροι όπλων και ζήτησε από τον κ. Τσίπρα «Να μας πει ευθέως ποια γραμμάτια ξεπληρώνει και σε ποιους, παίζοντας στα ζάρια την ίδια του την πατρίδα. Γιατί κανείς πια δεν μπορεί να επικαλείται ηθικό πλεονέκτημα όταν ο ίδιος επιλέγει να αποδεικνύεται εθνικό μειονέκτημα».

Για το επίμαχο θέμα των παρακολουθήσεων ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει ό,τι απαιτείται για την διαλεύκανση της υπόθεσης «για να μην υπάρχουν σκιές» και να σταματήσουν οι συκοφαντίες διαφόρων κέντρων. «Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα» είπε στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, δίνοντας τον τόνο όσων ακολούθησαν. Αντεπιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο είπε ότι παραδέχτηκε την ύπαρξη κακόβουλων λογισμικών επί δικής του πρωθυπουργίας του «όπου έχω βάσιμες υποψίες ότι υπήρξε παρακολούθηση και του δικού μου τηλεφώνου όπως και της οικογένειάς μου. Τα έχω πει αυτά τα πράγματα ήδη στη Βουλή και απάντηση δεν έχω πάρει ποτέ».

Υποστήριξε επίσης ότι «ο δραστικός εκσυγχρονισμός της χώρας έχει ενοχλήσει πολλούς και η συλλογική δυναμική της χώρας έχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία άλλοτε επηρέαζαν εξωθεσμικά την πορεία της. Αυτά τα κέντρα θα ήθελαν πολύ έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό και μια αγκυλωμένη κυβέρνηση. Ήδη μάλιστα κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους. Εμείς οι νεοδημοκράτες δεν μασάμε», με τους υπουργούς και τα μέλη του κόμματος να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη είχε ως στόχο και να συσπειρώσει τον κόσμο της ΝΔ και περιελάμβανε αρκετά σημεία κομματικού πατριωτισμού. «Ας μην αμφισβητήσει, κανείς και την ενότητά μας και την αποφασιστικότητά μας», είπε σε ένα σημείο της τοποθέτησης του, ενώ ζήτησε από όλους να πέσουν στην μάχη των εκλογών λέγοντας πως «δεν υπάρχει χώρος ούτε για τη δική μας εσωστρέφεια, ούτε για αδράνεια των γύρω μας. Όλοι πρέπει να μάθουν ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από χαλαρές ψήφους ή από θολά μηνύματα που καταλήγουν σε πολιτικές τερατογενέσεις ή σε αδιέξοδους σχηματισμούς».  

Παρότι το κλίμα ήταν άκρως εκλογικό ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι αυτές θα γίνουν το 2023, έχοντας τις προηγούμενες ημέρες απορρίψει κάθε εισήγηση για επίσπευση τους. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής ο πρωθυπουργός ανέφερε: “Κάποιοι δημοσιογράφοι έσπευσαν να πουν ότι η σημερινή μου ομιλία ήταν η αρχή της προεκλογικής περιόδου. Τους απαντώ ότι για εμένα η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές του 2023 ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου του 2019. Γιατί η καλύτερη προετοιμασία εκλογών είναι το πλούσιο έργο το οποίο έχουμε παράγει αυτά τα 3,5 χρόνια”.

Το κεντρικό δίλημμα προς τους ψηφοφόρους είναι «θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω», όπως είπε και θα κληθούν να αποφασίσουν «ποιος είναι ικανός να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις κρίσεις, θωρακίζοντας ταυτόχρονα την πατρίδα, αναπτύσσοντας την οικονομία και στηρίζοντας διαρκώς την κοινωνία; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επικεφαλής κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας ή ο Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ»;


Πηγή