Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Παπαδημητρίου: Προσέλκυση επενδύσεων στα πλαίσια του ευρώ

Tο στίγμα του έδωσε ο νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά την τελετή παραλαβής του κρίσιμου χαρτοφυλακίου. Όπως τόνισε, στόχος του είναι η προσέλκυση επενδύσεων, αξιοποιώντας τη νομισματική σταθερότητα που προσφέρει η Ελλάδα ως μέλος της Ευρωζώνης. «Θα υπηρετήσω την πατρίδα με όλες μου τις δυνάμεις» επισήμανε.

«Στις ΗΠΑ από όπου προέρχομαι μετά από μακρόχρονη παραμονή, τα investments είναι μια από τις σημαντικότερες λέξεις γιατί οι επενδύσεις είναι η ατμομηχανή της οικονομίας. Θα ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις πάντοτε στα πλαίσια του ευρώ και με σεβασμό στους ευρωπαϊκούς θεσμούς» είπε ο κ. Παπαδημητρίου.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα στους απανταχού υποψηφίους επενδυτές για τη «βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση διάκειται φιλικά προς τους επενδυτές και είναι ανοιχτή στο επενδυτικό κοινό».

«Σηκώνουμε τα μανίκια από σήμερα και αρχίζουμε σκληρή δουλειά. Η δίκαιη ανάπτυξη της χώρας δεν μπορεί παρά να αποτελέσει έναν κοινό σκοπό. Φιλοδοξώ να υπηρετήσω την πατρίδα και την κυβέρνηση και με τη συμπαράσταση σας θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις μεγάλες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας» κατέληξε ο κ. Παπαδημητρίου.


Πηγή