Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Πειρατές απήγαγαν 19 ναυτικούς από ελληνόκτητο τάνκερ στη Νιγηρία

Πειρατές απήγαγαν 19 ναυτικούς από ελληνόκτητο τάνκερ στη Νιγηρία

Δεκαεννέα μέλη του πληρώματος ελληνικού τάνκερ απήγαγαν πειρατές ανοιχτά της Νιγηρίας, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο εκπρόσωπο της εταιρείας λειτουργίας του πλοίου.

Το δεξαμενόπλοιο «Nave Constellation» δέχθηκε επίθεση 77 ναυτικά μίλια ανοιχτά του νησιού Bonny στις 3 Δεκεμβρίου και οι πειρατές άρπαξαν όλο το πλήρωμα του, 18 Ινδούς και έναν Τούρκο.

Ακόμα επτά μέλη του πληρώματος παραμένουν πάνω στο πλοίο. Ούτε το σκάφος ούτε το φορτίο του έχει υποστεί κάποια ζημιά.

Το τελευταίο διάστημα πλήθαιναν οι προειδοποιήσεις για τους εντεινόμενους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα πληρώματα των σκαφών στον Κόλπο της Γουινέας, ειδικά ανοιχτά της Νιγηρίας, με επίκεντρο την απαγωγή ναυτικών από συμμορίες πειρατών.

Το σούπερ τάνκερ είχε σημαία Χονγκ Κονγκ, χωρητικότητα 2 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου και λειτουργεί υπό την ελληνική εταιρεία Navios Tankers Management.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε πως τα 19 μέλη του πληρώματος θα επιστρέψουν με ασφάλεια» τόνισε εκπρόσωπος στην εταιρεία Navios, προσθέτοντας πως έχουν ενημερωθεί οι οικογένειές τους.

Πηγή της κυβέρνησης της Ινδίας ανέφερε πως η αποστολή της στη Νιγηρία έχει αναλάβει το θέμα των απαγωγών σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Νιγηρίας και τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Το τάνκερ μετέφερε πετρέλαιο για το ινδικό διυλιστήριο Hindustan Petroleum Corp.

(φωτογραφία αρχείου)


Πηγή