Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ποτάμι: Η εξωτερική πολιτική δεν είναι υπόθεση της Εκκλησίας

Σε αιχμηρό σχόλιο προχώρησε το Ποτάμι με αφορμή τη σημερινή απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το θέμα του ονόματος της FYROM.

«Η άσκηση εξωτερικής πολιτικής είναι ευθύνη της κυβέρνησης. Μολονότι η σημερινή απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου δεν θυμίζει σε τίποτα τα εμπρηστικά κηρύγματα του παρελθόντος και παρά το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν επιδοκιμάζει τη γραμμή των συλλαλητηρίων», αναφέρει το Ποτάμι. Προσθέτει ότι η Εκκλησία της Ελλάδος διαδραματίζει κι έχει να διαδραματίσει περαιτέρω σημαντικό ρόλο στον δικό της τομέα.

«Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τις ανεδαφικές θέσεις του παρελθόντος και τον λαϊκισμό στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ», υπογράμμισε το Ποτάμι τονίζοντας ότι «η τοποθέτηση της Ιεράς Συνόδου σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα εξωτερικής πολιτικής, σε αντίθεση με την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία erga omnes, καθ΄υπέρβασιν του ρόλου της, δυσχεραίνει την επίλυση ενός προβλήματος που διαιωνίζεται σε βάρος των συμφερόντων της χώρας. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ».

localStorage.clear();


Πηγή