Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Προειδοποίηση Στόλτενμπεργκ: «Η ουκρανική αντεπίθεση δεν σηματοδοτεί την αρχή του τέλους του πολέμου»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μακριά από το τέλος του.

O ΓΓ του ΝΑΤΟ μίλησε στο ραδιόφωνο του BBC σήμερα το πρωί και ξεκαθάρισε ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας κατά των ρωσικών στρατευμάτων ήταν πολύ αποτελεσματική, αλλά προειδοποίησε τα έθνη να προετοιμαστούν για τη «μεγάλη διαρδρομή», καθώς αυτό δεν σηματοδοτεί την έναρξη του τέλους του πολέμου.

«Είναι φυσικά εξαιρετικά ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις μπόρεσαν να ανακτήσουν εδάφη και επίσης να χτυπήσουν πίσω από τις ρωσικές γραμμές», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ, αναφέρει το Reuters.

Αλλά υπογράμμισε; «Ταυτόχρονα, πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτή δεν είναι η αρχή του τέλους του πολέμου, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τη “μεγάλη διαδρομή”» .

Υπενθυμίζεται ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν απανωτές στρατιωτικές επιτυχίες στη βορειοανατολική Ουκρανία προκαλώντας στο ρωσικό στρατό, ίσως τη σημαντικότερη του ήττα στο πεδίο της μάχης, από την έναρξη του πολέμου.

Το θέμα της Ουκρανίας θα συζητηθεί, αυτονόητα, στη ερχόμενη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, στις 13-14 Οκτωβρίου.


Πηγή