Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Πτώση Phantom στην Ανδραβίδα: Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια -Αγνοούνται οι δύο χειριστές

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των δύο χειριστών του Phantom F4 της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε σήμερα στις 10:30 το πρωί στη θάλασσα, νότια της Ανδραβίδας.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα βρέθηκαν ήδη τα πρώτα συντρίμμια του Phantom. Τις πρώτες φωτό από τα ευρήματα φέρνει στο φως το τοπικό site protinews.gr.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή πέρα από συντρίμμια, έχουν βρεθεί δύο σωσίβια σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και ένα αλεξίπτωτο.

To μαχητικό αεροσκάφος κατέπεσε στις 10:30 το πρωί, ένα τέταρτο αφότου απογειώθηκε εκτελώντας εκπαιδευτική πτήση σε χαμηλό ύψος τόσο πάνω από το ανάγλυφο όσο και πάνω από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά κατέπεσε στη θάλασσα, ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Αν και οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δύο χειριστές του Phantom πρόλαβαν και έκαναν χρήση του συστήματος εκτόξευσης στη συνέχεια νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι είναι ασαφές το αν οι δύο πιλότοι πρόλαβαν να κάνουν χρήση του συστήματος αυτού.

Αμέσως μετά την πτώση του αεροσκάφους σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε εκτεταμένη έρευνα εντοπισμού και διάσωσης των δύο χειριστών.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει δύο ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται ένα αεροσκάφος C-130.

Φωτογραφίες: Τα συντρίμμια του Phantom F4 που κατέπεσε στη θάλασσα, ανοιχτά της Ανδραβίδας στο Ιόνιο

Τα συντρίμμια του Phantom F4 που κατέπεσε στη θάλασσα, ανοιχτά της Ανδραβίδας στο Ιόνιο
Τα συντρίμμια του Phantom F4 που κατέπεσε στη θάλασσα, ανοιχτά της Ανδραβίδας στο Ιόνιο
Τα συντρίμμια του Phantom F4 που κατέπεσε στη θάλασσα, ανοιχτά της Ανδραβίδας στο Ιόνιο

Πηγή