Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Αποκορύφωμα της ανευθυνότητας η χαλαρή συζήτηση για πυρηνικό πόλεμο, από πλευράς Ρωσίας»

Η χαλαρότητα με την οποία αναφέρεται η Ρωσία σε έναν ενδεχόμενο πυρηνικό πόλεμο φανερώνει και το ύψος της ανευθυνότητας, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Νεντ Πράις, έδωσε τη δική του απάντηση στις «εμπρηστικές» δηλώσεις του Σεργκέι Λαβρόφ, υποστηρίζοντας ότι ήταν μέρος ενός «μοτίβου πολεμικών δηλώσεων» από τη Ρωσία, τις οποίες χαρακτήρισε «ανεύθυνες», αλλά και «μια ξεκάθαρη προσπάθεια να αποσπαστεί η προσοχή από την αποτυχία της στην Ουκρανία».

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι θέλει να αποσταθεροποιήσει την περιοχή της Υπερδνειστερίας στη Μολδαβία

Σύμμαχος του Πούτιν προειδοποιεί: Η πολιτική της Δύσης και του Κιέβου οδηγεί στη διάλυση της Ουκρανίας

«Η χαλαρή συζήτηση για πυρηνικά όπλα, η πυρηνική κλιμάκωση είναι ιδιαίτερα ανεύθυνη, είναι το αποκορύφωμα της ανευθυνότητας», υπογράμμισε ο Πράις στους δημοσιογράφους την Τρίτη.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι οι ΗΠΑ έδιναν μεγάλη προσοχή «στις δραστηριότητες της Ρωσίας, στο τι κάνει και τι δεν κάνει», αλλά πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον «δεν βλέπει κανένα λόγο να αλλάξει τη δική της πυρηνική στάση».

Τέλος, ο Πράις αρνήθηκε ότι τα σχόλια της Δευτέρας από τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν, ότι ο στόχος των ΗΠΑ ήταν να αποδυναμώσουν τη Ρωσία, προκάλεσαν τη σκληρή ρητορική από πλευράς Κρεμλίνου.


Πηγή