Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου: «Είδα ασθενείς να φλέγονται -Ένας εξαϋλώθηκε», ανέφερε γιατρός [βίντεο]

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης, με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες, στην πτέρυγα covid του Νοσοκομείου Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη.

Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης λίγο πριν τις 9 η ώρα, ξέσπασε φωτιά στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, στην πτέρυγα covid, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε ασθενείς και να χάσει τη ζωή του άλλος ένας. Οι υπόλοιποι νοσηλευόμενοι της πτέρυγας covid μεταφέρθηκαν σε άλλες κλίνες του νοσοκομείου μακριά από το σημείο της φωτιάς.

Είναι αρκετά πιθανό τη φωτιά να προξένησε ασθενής που νοσηλευόταν με κορωνοϊό στην πτέρυγα covid, σύμφωνα με τον διευθυντή του τμήματος του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου: Ο νεκρός 79χρονος εξαϋλώθηκε, ανέφερε γιατρός της πτέρυγας covid

Ο Διευθυντής Πνευμονολογίας στην κλινική του ΕΣΥ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Σταύρος Τρύφων, ανέφερε στο thestival.gr ότι, «στις 8:50 με φώναξε νοσηλεύτρια ότι ένας άνθρωπος είναι στην πόρτα και φλέγεται! Αμέσως άρπαξα έναν πυροσβεστήρα και έσβησα τη φωτιά που έκαιγε τον άνθρωπο. Συννοσηλευόμενός του είπε ότι άκουσε ένα θόρυβο σαν έκρηξη. Στη συνέχεια είδα δεύτερο άνθρωπο να καίγεται. Πήρα δεύτερο πυροσβεστήρα και τον έσβησα»

Στη συνέχεια ο ιατρός Σταύρος Τρύφων, τόνισε ότι αμέσως μετά την εκδήλωση της φωτιά στη Β’ Πνευμονολογική, ακολούθησαν στιγμές χάους. «Η τεχνική υπηρεσία έκοψε την παροχή οξυγόνου για να μην έχουμε χειρότερα. Έπεσε και το ρεύμα και έτσι νοσηλευτικό προσωπικό και γιατροί εγκλωβίστηκαν στα γραφεία τους από τους πυκνούς καπνούς», περιγράφει ο διευθυντής Πνευμονολογίας στην κλινική του ΕΣΥ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Σταύρος Τρύφων χαρακτηριστικά.

Ο Σταύρος Τρύφων, τόνισε ότι ο 79χρονος που βρέθηκε νεκρός, εξαϋλώθηκε, ενώ οι άλλοι δύο ασθενείς που νοσηλεύονται στο θάλαμο 206 είναι ζωντανοί. Ο ένας 52 ετών έχει σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ, ενώ ο άλλος φέρει πιο ήπια τραύματα και νοσηλεύεται σε άλλο κτίριο του νοσοκομείου, κατέληξε ο ιατρός Σταύρος Τρύφων.

Δείτε το βίντεο με τα όσα είπε ο γιατρός του Νοσοκομείου Παπανικολάου για τη φωτιά που ξέσπασε στην πτέρυγα covid:


Πηγή