Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Όθωνας Παπαδόπουλος: «Η υπόθεση Πισπιρίγκου είχε τεράστιο ηθικό φορτίο -Ήταν δύσκολο»

Ο Όθωνας Παπαδόπουλος μίλησε για τη δημοσιότητα με την υπόθεση Πισπιρίγκου, την υπόθεση που τον έκανε να μην κοιμάται τα βραδιά, και τη σχέση με τη σύζυγό του.

Ο γνωστός δικηγόρος μίλησε για την υπόθεση της Πάτρας και την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «μεγάλο ηθικό φορτίο».

«Η δημοσιότητα με την υπόθεση Πισπιρίγκου ήταν κάτι κουραστικό και δύσκολο και είχε πάρα πολύ μεγάλο ηθικό φορτίο. Και το αντικείμενό της ήταν τέτοιο που πολύς κόσμος δεν είχε καν την ψυχραιμία να ακούσει λεπτομέρειες ή δεδομένα ή πολύ περισσότερο υπερασπιστικούς ισχυρισμούς», ανέφερε αρχικά ο Όθων Παπαδόπουλος και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν μπορεί ο νομικός να είναι ένα πρόσωπο που εισβάλλει σε έναν χώρο κλωτσώντας τις πόρτες. Νομίζω ότι επέδειξα σεβασμό, κατάφερα να μην έχω κάποιο επεισόδιο ή κάποια ένταση με εκπρόσωπο του δημοσιογραφικού χώρου».

«Η πιο δυσάρεστη υπόθεση ήταν μια ανθρωποκτονία στην οποία πίστεψα στον κατηγορούμενο, κατάφερα με πάρα πολύ αγώνα και με πολύ έντονη παρουσία μέσα στο ακροατήριο του δικαστηρίου να μετατραπεί η κατηγορία από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ανθρωποκτονία από αμέλεια και την ώρα που βγαίναμε από την αίθουσα του δικαστηρίου άφησε μία κουβέντα, έναν υπαινιγμό, με τον οποίο ουσιαστικά παραδεχόταν εκ των υστέρων σε εμένα και μετά την έκδοση της απόφασης ότι τελικά είχε κάνει την πράξη. Ήταν κάτι που μου είχε προκαλέσει σοκ και είχα χάσει τον ύπνο μου για αρκετές ημέρες», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Όθων Παπαδόπουλος.

Όθων Παπαδόπουλος: Η σχέση με την οικογένειά του και οι δουλειές που έκανε παλιά

Αναφερόμενος στην οικογένειά του, τόνισε ότι «εκμυστηρεύομαι τα πάντα στη σύζυγό μου, με την οποία έχω μία πολύ ιδιαίτερη σχέση. Συζητάμε πολλά πράγματα. Ό,τι δεν πρέπει να ειπωθεί πουθενά το συζητάμε μεταξύ μας».

«Όλες οι γυναίκες έχουν ένστικτο και όποιος το αγνοήσει βρίσκεται προ δυσάρεστων εκπλήξεων», συμπλήρωσε.

Για τις δουλειές που έχει κάνει κατά καιρούς αλλά και για τις συμβουλές στις κόρες του, ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε πως «στα πανεπιστημιακά χρόνια δούλεψα σαν μουσικός παραγωγός σε ραδιοφωνικούς σταθμούς εδώ στη Θεσσαλονίκη και παρουσίαζα μια εκπομπή ψυχαγωγική, νεανική και ανάλαφρη».

Όσο για τη συμβουλή του προς τις δύο κόρες του ήταν «να μην ακολουθήσουν το επάγγελμα του δικηγόρου».


Πηγή