Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Ο καιρός σήμερα, 1 Οκτωβρίου

Ο καιρός σήμερα, 1 Οκτωβρίου

Καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες αναμένουμε στη χώρα μας το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας μετά το μεσημέρι. Τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο θα  κυμανθεί από 14 έως 27 και τοπικά 28 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 11 έως 27 στη βόρεια Ελλάδα, 14 έως 26 και τοπικά 27 στη δυτική Ελλάδα, 13 έως 27 στο βόρειο Αιγαίο και από 14 έως 28 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι  στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι κυρίως βόρειοι έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Εξέλιξη του καιρού:

Την Κυριακή θα συνεχιστεί ο ζεστός καιρός,  με τη θερμοκρασία τοπικά να φτάνει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Από το απόγευμα σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά με πιθανότητα για τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.

Τη νέα εβδομάδα αναμένουμε βαθμιαία μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές, την ενίσχυση των ανέμων και τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Από την Τετάρτη ο υδράργυρος θα κυμανθεί σε χειμωνιάτικα επίπεδα, με αποτέλεσμα η πιθανότητα να πέσουν τα πρώτα χιόνια στις κορυφές των βουνών της βόρειας Ελλάδας να είναι αυξημένη.