Σάββατο , 5 Δεκέμβριος 2020

Γιατί όταν είσαι σε σχέση σε φλερτάρουν περισσότερο;

Πάσχα σήμερα, μέρα αισιοδοξίας και γιορτής. Θα φας με τους πολύ αγαπημένους σου και κοντινούς και θα κάνεις υπομονή γιατί σε λίγο καιρό όλο αυτό που ζούμε θα έχει τελειώσει! Και μιας και σήμερα θέλουμε να ακούμε και να διαβάζουμε μόνο θετικά, λέω να μιλήσουμε για ένα φαινόμενο που δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις παρατηρήσει!

Σίγουρα έχεις πει έστω και μία φορά στη ζωή σου την παρακάτω φράση: «Μα τώρα που έχω σχέση βρήκαν να μου την πέσουν όλοι;». Και όσο κι αν πιστεύεις ότι είναι μόνο στη φαντασία σου, έχω να σου πω ότι πλέον το συγκεκριμένο, συμβαίνει και εξηγείται επιστημονικά.

Ερευνητές λοιπόν, έκαναν ένα πείραμα, ανάμεσα σε γυναίκες, στις οποίες έδειξαν φωτογραφίες αντρών ή και μέρη αντρικών σωμάτων όπως για παράδειγμα τα χέρια. Παρατηρήθηκε λοιπόν, ότι οι περισσότερες όταν μάθαιναν τις βαθμολογίες των υπόλοιπων γυναικών, έτειναν να αλλάζουν τις απαντήσεις τους προκειμένου να συμφωνούν με την πλειοψηφία.

Το… φαινόμενο αυτό, ονομάζεται «mate choice copying», σε απλά ελληνικά «μίμηση του διπλανού», η οποία μπορεί να συμβαίνει ακόμα και υποσυνείδητα. Όταν για παράδειγμα ένας άντρας κυκλοφορεί με την κοπέλα του, αμέσως αποκτά τα χαρακτηριστικά του σωστού συντρόφου για τις υπόλοιπες γυναίκες (τρελή είναι αυτή που κάθεται μαζί του;) κάτι το οποίο αντίστοιχα συμβαίνει και με εμάς.

Και για να στο κάνω ακόμα πιο… λιανά, θυμήσου πόσες φορές έχεις πει για έναν άντρα: «Ε κάτι δε θα πηγαίνει καλά μαζί του για να μην έχει σχέση»!

Με λίγα λόγια, τους αδέσμευτους δεν τους θέλουμε, και τους δεσμευμένους δεν μπορούμε να τους έχουμε. Πού πάει ο κόσμος τελοσπάντων;

Χρόνια Πολλά φίλες μου!

 


Πηγή