Τετάρτη , 5 Οκτώβριος 2022

Λεμπρόν Τζέιμς, Ραπίνο και Hamilton αντιδρούν για την κατάργηση αμβλώσεων στις ΗΠΑ -«Προκαλεί αηδία η απόφαση»

Η Μέγκαν Ραπίνο, διεθνής ποδοσφαιρίστρια των ΗΠΑ, κατήγγειλε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις ως «θλιβερή και σκληρή».

Η Ραπίνο έχει πρωτοστατήσει στο παρελθόν σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ θεωρείται μία από τις καλύτερες παίκτριες ποδοσφαίρου όλων των εποχών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαμαρτυρίες βρίσκονται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ μετά την άρση της συνταγματικής προστασίας από το δικαστήριο για όσες γυναίκες ζητούν άμβλωση.

Το δικαστήριο ανέτρεψε την απόφαση-ορόσημο Roe v Wade, μια κίνηση που είναι πιθανό να οδηγήσει σε απαγορεύσεις των αμβλώσεων στις μισές περίπου πολιτείες των ΗΠΑ.

Η Ραπίνο ήταν μεταξύ εκείνων που μίλησαν κατά της απόφασης την Παρασκευή. Η ίδια δήλωσε: «Είναι δύσκολο να εκφράσω με λόγια πόσο θλιβερή μέρα είναι αυτή για μένα προσωπικά, για τις συμπαίκτριές μου, για όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί έξω και όποιους επηρεάσει αυτό.

Θα επιδεινώσει πλήρως τόσες πολλές από τις υπάρχουσες ανισότητες που έχουμε στη χώρα μας. Δεν κρατάει ούτε έναν άνθρωπο ασφαλέστερο, δεν κρατάει ούτε ένα παιδί ασφαλέστερο και δεν κρατάει τις γυναίκες ασφαλέστερες. Γνωρίζουμε ότι η έλλειψη αμβλώσεων δεν εμποδίζει τους ανθρώπους να κάνουν αμβλώσεις, εμποδίζει τους ανθρώπους να κάνουν ασφαλείς αμβλώσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα ενθάρρυνα τους ανθρώπους να κατανοήσουν όλες τις διαφορετικές πτυχές που θα έχει η ανατροπή της απόφασης Roe v Wade σε όλους σε ολόκληρη τη χώρα. Δεν μπορώ να υποτιμήσω πόσο λυπηρό και πόσο σκληρό είναι αυτό».

Ο Λιούις Χάμιλτον κατακεραύνωσε επίσης την απόφαση σε μια δήλωση που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Instagram

Ο οδηγός της F1 έγραψε την Παρασκευή: «Αηδιασμένος από την απόφαση που έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι στην εξουσία πίεζαν και συνεχίζουν να πιέζουν για να αφαιρέσουν δικαιώματα από εκατομμύρια ανθρώπους.

«Αυτή η απόφαση θα επηρεάσει τους πιο ευάλωτους ανάμεσά μας. Γυναίκες, έγχρωμους ανθρώπους, μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙΑ+ και ούτω καθεξής».

Η ανάρτηση του Λιούις Χάμιλτον για τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ
Η ανάρτηση του Λιούις Χάμιλτον για τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο σούπερ σταρ του NBA, Λεμπρόν Τζέιμς

Ο Τζέιμς, που θεωρείται από αρκετούς ως ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών στο αμερικανικό πρωτάθλημα, έκανε retweet ορισμένες αναρτήσεις που αφορούν τις αμβλώσεις. Σε μία εξ’ αυτών, έγραψε: «Πρόκειται ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ & ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ!!!»

«Αν επρόκειτο για μωρά, θα υπήρχε καθολική υγειονομική περίθαλψη. Δωρεάν εκπαίδευση. Δωρεάν παιδικοί σταθμοί. Οι νότιες πολιτείες θα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μειώσουν το ποσοστό μητρικής θνησιμότητας των μαύρων. Αυτό αφορά την εξουσία και τον έλεγχο.»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή