Κυριακή , 19 Ιανουάριος 2020
Μπερτομέου: Η Nova έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Εuroleague

Μπερτομέου: Η Nova έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Εuroleague

Νova και Euroleague θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους τουλάχιστον μέχρι το 2023 και ο CEO της Λίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, στάθηκε στην ανανέωση της εμπιστοσύνης των δύο πλευρών και εξήρε τον σημαντικό ρόλο του συνδρομητικού καναλιού στην ανάπτυξη της διοργάνωσης.

Στη συνέντευξη Τύπου της ανανέωσης της συνεργασίας, ο Μπερτομέου είπε: «Ευχαριστώ που είστε εδώ. Η Euroleague και η IMG είναι πολύ χαρούμενες που είναι εδώ και ανακοινώνουν την ανανέωση της συνεργασίας με τη Νova. Είκοσι χρόνια πριν, η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός έκαναν την έναρξη της Euroleague. Δεκαπέντε από αυτά τα χρόνια ήμασταν μαζί με τη Νova.

Αν η ιστορία της Euroleague, είναι μια ιστορία εξέλιξης, η Νova έχει παίξει καθοριστικό ρόλο. Είμαι ευγνώμων για αυτά που έκανε η Νova τα 15 χρόνια και για αυτά που θα κάνει. Θα είμαστε μαζί μέχρι το 2023 τουλάχιστον. Το 2016 μαζί με τον συνεργάτη μας την IMG, φτιάξαμε την ευρωπαϊκή λίγκα, αλλάζοντας την διοργάνωση. Θα έχουμε 16 σταθερές ομάδες και θα ανεβάζουμε τα standards τις διοργάνωσης για δώσουμε το καλύτερο δυνατό προϊόν στους φιλάθλους μας.

Θα δούμε και το Eurocup να βελτιώνεται. Θα απολαύσουμε αυτή τη νέα περιπέτεια μας μαζί με τον συνεργάτη μας, τη Νova. Θα δούμε μια μεγάλη Euroleague με 18 ομάδες, μια ομάδα από τη Γαλλία, μία από τη Γερμανία. To concept της Euroleague σε αναγκάζει να δουλεύεις με έναν τρόπο με τις ομάδες καθημερινά που δεν ήταν συνηθισμένος.

Πολλές φορές πας πολύ γρήγορα και σε κριτικάρουν. Η ιδέα της Euroleague είναι ξεκάθαρη και δουλεύουμε γύρω από αυτή την ιδέα. Θέλουμε να έχουμε τους παίκτες χαρούμενους. Οι παίκτες είναι το κεφάλαιο μας. Έφτιαξαν και την Ένωση τους. Δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε χωρίς τους παίκτες».

Για το Eurocup είπε: «Το επίπεδο θα είναι υψηλό και στο Eurocup, αν κοιτάξει κανείς τα ρόστερ των ομάδων. Οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να προκριθούν στη Euroleague. Όχι μόνο ο κάτοχος, αλλά και ο φιναλίστ. Έπρεπε να ανταποκριθούμε στο υψηλό επίπεδο της Euroleague. Σημαντικό που η Nova μας βοηθά και σε αυτή τη διοργάνωση. Όλες οι ομάδες θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να πάρουν τον τίτλο».

Από την πλευρά της, η Pay TV Executive Director της Nova, Κατερίνα Κασκανιωτη, ανέφερε: «Θέλω να ευχηθώ ένα πολύ επιτυχημένο πρωτάθλημα. Να ευχηθώ καλή επιτυχία στις ομάδες τις καρδιάς μας, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Να ευχηθώ όχι μόνο να τις δούμε στο Final 4 στην Κολωνία, αλλά και στον τελικό της διοργάνωσης».

Για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, μίλησε ο Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος ανέφερε: «Χαιρόμαστε πολύ για τη νέα συνεργασία της Euroleague. Eχει ανέβει επίπεδο, ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλες, έχουν βελτιωθεί όλες οι ομάδες. Εύχομαι όλοι οι παίκτες να έχουν υγεία και η δράση να να ξεκινήσουν σύντομα. Οι άνθρωποι της Νova κάνουν πολύ καλή δουλειά, ψάχνονται και θέλουν να βελτιώνονται».

Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησε ο Κώστας Παπανικολάου, που τόνισε: «Κάθε μεγάλη στιγμή της Euroleague, η Νova βρίσκεται εκεί. Μπορεί να βρεις τα πάντα και στο αρχείο της Νova. Αυτό λέει πολλά λόγια αυτή τη μεγάλη συνεργασία. Η Euroleague συνεχίζει και μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Υπάρχουν περισσότερα μεγάλα παιχνίδια. Η προσμονή και η θέληση είναι πάρα πολύ μεγάλες για τους παίκτες που θέλουν να αποδείξουν την αξία τους πάνω στο παρκέ. Να έχουμε υγεία, να βγάλουμε μια όμορφη εικόνα και να αναπτύξουμε το μπάσκετ ακόμα περισσότερο. Γίνεται εξαιρετική δουλειά από τη Νova».

Μέσω video μίλησαν και οι αρχηγοί των Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και Ολυμπιακού, Νικ Καλάθης και Βασίλης Σπανούλης, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να βρεθούν στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή