Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Ο πρώτος και παραλίγο τελευταίος τελικός κυπέλλου στο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Ο πρώτος και παραλίγο τελευταίος τελικός κυπέλλου στο ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, στο οποίο είχαν αναμετρηθεί πρώτη φορά στον τελικό του κυπέλλου το 1983.

Αυτός, μάλιστα, ήταν ο πρώτος τελικός που γινόταν στο συγκεκριμένο γήπεδο, το οποίο είχε δοθεί προς χρήση ένα χρόνο νωρίτερα. Και λίγο έλειψε να είναι και ο τελευταίος…

Τα ρεπορτάζ από εφημερίδες της εποχής κάνουν λόγο για πολλές ζημιές που είχαν κάνει οπαδοί των δύο ομάδων σε άλλα σημεία της Αθήνας λίγες ώρες πριν την έναρξη, αλλά αυτές (σ.σ. οι ζημιές) συνεχίστηκαν και εντός του Σταδίου.

Το σπάσιμο καθισμάτων από την πλευρά των οπαδών του ΠΑΟΚ, όπως και η καταστροφή του ενός εκ των δύο πάγκων, είχε κάνει έξαλλο τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού Κίμων Κουλούρη, ο οποίος απειλούσε ότι δε θα δινόταν ποτέ ξανά έγκριση για να αγωνιστούν ελληνικές ομάδες στο ΟΑΚΑ, στα μάτριξ του οποίου υπήρχαν συνεχώς μηνύματα -εκκλήσεις για ηρεμία.

Αυτό είχαν κάνει άλλωστε και οι αρχηγοί των δύο ομάδων, Βαγγέλης Βλάχος και Γιώργος Κούδας, μιλώντας με μικρόφωνο προς τον κόσμο πριν την έναρξη του ματς.

Τελικά, μετά από 13 τραυματισμούς, 40 συλλήψεις και ζημιές κάτι εκατομμυρίων δραχμών, ο τελικός έγινε κανονικά μπροστά σε 72.240 θεατές, με την ΑΕΚ να επικρατεί με 2-0 χάρη στα γκολ των Μαύρου και Βλάχου, κατακτώντας το κύπελλο.


Πηγή