Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Εξηγήσεις της Μπαρτσελόνα για το θέμα Ερτέλ: Εκείνος ζήτησε να ταξιδέψει αν και δεν υπολογιζόταν

Εξηγήσεις της Μπαρτσελόνα για το θέμα Ερτέλ: Εκείνος ζήτησε να ταξιδέψει αν και δεν υπολογιζόταν

Σάλος ξέσπασε στο ευρωπαϊκό μπάσεκτ με αφορμή την απόφαση της Μπαρτσελόνα να μην αφήσει τον Τομά Ερτέλ να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Κωνσταντινούπολη, μετά την αναμέτρηση των «μπλαουγκράνα» επί της Αναντολού Εφές. Μάλιστα, για το όλο θέμα ξεκίνησε και έρευνα από την Ένωση Παικτών της Euroleague (ELPA).

Οι Καταλανοί τοποθετήθηκαν επίσημα επί του όλου ζητήματος με ανακοίνωσή τους, στην οποία ξεκαθαρίζουν ότι παρείχε τα πάντα στον Γάλλο γκαρντ για το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη -παρόλο που δεν υπολογιζόταν για το ματς, ενώ του είχε εξασφαλίσει την επιστροφή στη Βαρκελώνη την αμέσως επόμενη ημέρα, ενώ σημειώνει πως «εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της ομάδας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«1/ Την Κυριακή, την ημέρα που η ομάδα μας αντιμετώπισε την Χουβεντούτ Μπανταλόνα, η ομάδα και ο παίκτης από κοινού, αποφάσισαν, να μην αγωνιστεί ο παίκτης στο παιχνίδι για να αποφευχθεί ο ενδεχόμενο τραυματισμού, έχοντας σε διαπραγμάτευση μια κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου του.

2/ Την Δευτέρα η ομάδα επέτρεψε στον παίκτη ο οποίος δεν κλήθηκε για το παιχνίδι με την Αναντολοόυ Εφές να ταξιδέψει με την ομάδα στην Κωνσταντινούπολη για να τακτοποιήσει το επαγγελματικό του μέλλον όπως εκείνος και ο μάνατζέρ του επιθυμούσαν.

3/ Την Τρίτη ο παίκτης ζήτησε την άδεια από την ομάδα για τα ταξιδέψει παράλληλα με την ομάδα και να μπορέσει να κάνει τις κινήσεις για να τακτοποιήσει το μέλλον του.

4/ Το απόγευμα της Τρίτης, η ομάδα και ο μάνατζερ του παίκτη διέκοψαν τις διαπραγματεύσεις αλλά συνέχισαν να έχουν επαφές. Δεδομένης της κατάστασης που δημιουργείται από αυτήν στιγμή που σταμάτησαν οι διαπραγματεύσεις και ότι δεν είναι στην αποστολή της ομάδας σε αυτόν τον αγώνα, αποφασίστηκε ότι ο παίκτης δεν θα επιστρέψει με την υπόλοιπη ομάδα. Ο παίκτης δεν έμεινε χωρίς την απαραίτητη συνοδεία και φύλαξη και του παρασχέθηκαν όλες οι ανέσεις, διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο, εισιτήριο πτήσης και όλα τα σχετικά έγγραφα – για να μπορέσει να ταξιδέψει και να επιστρέψει στη Βαρκελώνη την επόμενη μέρα.

5. Τέλος, ο Σύλλογος θέλει να ανακοινώσει ότι ο Τομά Ερτέλ εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της ομάδας της Μπαρτσελόνα, περιμένοντας να μπορέσει να τακτοποιήσει το μέλλον του τις επόμενες μέρες».


Πηγή