Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Η κατάρα με το «7» στη Γιουνάιτεντ μετά τον Κριστιάνο

Υπάρχουν «7αρια» που έγραψαν ιστορία στη Γιουνάιτεντ κι άλλα που δεν έπεισαν ποτέ! Τζορτζ Μπεστ, Μπράιαν Ρόμπσον, Ερίκ Καντονά, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Κριστιάνο Ρονάλντο έβαλαν τη σφραγίδα τους σε σπουδαίες εποχές για τον σύλλογο, γεμίζοντας την τροπαιοθήκη της ομάδας, αλλά και τα αντίπαλα δίχτυα. Το 2009 η Γιουνάιτεντ είδε τον εντυπωσιακό Κριστιάνο να φεύγει για τη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο με την αποχώρησή του μια…κατάρα έπεσε στο Ολντ Τράφορντ. Η φανέλα με το «7» είναι πια στοιχειωμένη και παρά τα δεκάδες εκατομμύρια που δαπανήθηκαν από τη Γιουνάιτεντ κανείς… νέος δεν έχει πείσει!

Οουεν, Βαλέντσια, Ντι Μαρία, Ντεπάι και Αλέξις ήρθαν για να βάλουν τη σφραγίδα τους, ωστόσο από το 2009 κι έπειτα οι πέντε δεν μπόρεσαν να πετύχουν περισσότερα από 13 γκολ στην Premier League! Ο Μάικλ Όουεν φόρεσε τη φανέλα με το «7» αμέσως μετά τον Κριστιάνο. Τι πέτυχε; Μόλις πέντε γκολ σε 31 συμμετοχές. Τη φανέλα φόρεσε και ο Βαλέντσια, όμως με ένα γκολ σε 30 παρουσίες την άλλαξε άμεσα… Η έλευση του Άνχελ Ντι Μαρία στο «Ολντ Τράφορντ» προκάλεσε κύμα ενθουσιασμού στις τάξεις των οπαδών και όλοι μιλούσαν για παίκτη που θα κάνει τη διαφορά στη Μάντσεστερ. Άλλωστε, ήταν νωπές οι μνήμες από την εξαιρετική του παρουσία στη Ρεάλ και ειδικότερα στον τελικό του Champions League. Κανείς δεν είχε την παραμικρή αμφιβολία πως ο Αργεντίνος δεν θα πετύχει. Με Σο και Ντι Μαρία όλοι πίστευαν πως η Γιουνάιτεντ θα έχει μια εκρηκτική πλευρά και φυσικά κανείς δεν θυμήθηκε τα 70 εκατ. ευρώ που δόθηκαν για τους δυο παίκτες. Σε 27 παιχνίδια του στην Premier League βρήκε δίχτυα μόλις τρεις φορές!

Στη λίστα για τον… αντικαταστάτη του υπήρχαν δυο μεγάλα ονόματα, ο Γκάρεθ Μπέιλ και ο Μέμφις Ντεπάι! Για τον πρώτο τα πράγματα ήταν δύσκολα, πολύ δύσκολα. Για τον δεύτερο πίεσε αρκετά ο Λουίς Φαν Χάαλ, δαπανήθηκαν 31 εκατ. λίρες και ήταν αυτός που του έδωσε τη φανέλα με το «7». Όσο περνούσε ο καιρός η συμμετοχή του και η επίδραση στο παιχνίδι της Μάντσεστερ μειωνόταν και ο πάγκος άρχισε να δείχνει πως ήταν η… ρουτίνα του.​ Οταν ο Μουρίνιο ανέλαβε την ομάδα, ο Ολλανδός έκανε μόλις οκτώ ματς, όπου μόλις μια βρέθηκε στο βασικό σχήμα. Ο Ντεπάι φάνηκε να μην μπορεί να βρει ρόλο στο ποδόσφαιρο κατοχής του Φαν Χαάλ αλλά και στο πλάνο με συγκεκριμένες θέσεις και χαρακτηριστικά από τον Μουρίνιο. Απολογισμός; Σε 33 συμμετοχές, μόλις δυο γκολ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι ο πρώτος Χιλιανός ποδοσφαιριστής που παίζει ποτέ στη Γιουνάιτεντ. Ελπίζω να μπορώ να δείξω άμεσα στους φίλους της Γιουνάιτεντ γιατί η ομάδα με διάλεξε» είχε πει ο Χιλιανός αμέσως μετά την παρουσίασή του με το «7», ωστόσο ένα χρόνο αργότερα είναι με το ένα πόδι εκτός Ολντ Τράφορντ.  Ηταν την τελευταία ημέρα του περασμένου Μαρτίου όταν ο Αλέξις έβρισκε δίχτυα στο ματς με τη Σουόνσι και ήταν μοναχά το δεύτερό του με τη Μάντσεστερ (μετρά και τέσσερις ασίστ). Από τότε… σιωπή! Από εκείνη την μέρα έχουν μπει συνολικά στην Premier League 347 γκολ και τα έχουν βάλει 164 διαφορετικοί παίκτες. Σε αυτούς όμως δεν συμπεριλαμβάνεται το όνομά του Αλέξις Σάντσες.

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή