Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Κορωνοϊός: Γονάτισε ποδοσφαιριστή «θηρίο της φύσης» -Προκάλεσε μυοκαρδίτιδα στον Αλφόνσο Ντέιβις, της Μπάγερν | ΣΠΟΡ

«Πάγωσαν» στην Μπάγερν Μονάχου με τον Αλφόνσο Ντέιβις, ο οποίος διαγνώστηκε με ελαφρά μυοκαρδίτιδα που του προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Ο κορωνοϊός άφησε τα… σημάδια του στον Καναδό μπακ των Βαυαρών, ο οποίος είναι ένας από τους πιο ταχυδύναμους ποδοσφαιριστές του πλανήτη και γενικά θεωρείται «τέρας» της φύσης. Ωστόσο, το πρόβλημα αυτό θα τον αφήσει εκτός δράσης για άγνωστό χρονικό διάστημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Αλφόνσο Ντέιβις πέρασε μεν ήπια την ασθένεια, όμως οι καθιερωμένες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, με την επιστροφή του στις προπονήσεις, φανέρωσαν μία μικρή φλεγμονή του μυοκαρδίου.

Ο προπονητής της Μπάγερν, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει επιστημονική βεβαιότητα για την προέλευση της πάθησης, «… αλλά κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στην Covid-19».

Επίσης, ο νεαρός τεχνικός φάνηκε καθησυχαστικός, χαρακτηρίζοντας το πρόβλημα του παίκτη του «καλοήθες ως… βαρετό». Παρ’ όλα αυτά, παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψει στη δράση ο 21χρονος άσος.

Η Μπάγερν Μονάχου είχε συνολικά εννέα κρούσματα το προηγούμενο διάστημα και οι απουσίες τής κόστισαν μία εντός έδρας ήττα (1-2) από τη Γκλάντμπαχ, την περασμένη εβδομάδα, στην πρώτη αγωνιστική υποχρέωση του 2021.

Αν και οι οκτώ από τους εννέα παίκτες είναι πλέον αρνητικοί (σε απομόνωση παραμένει μόνο ο Ερναντέζ), για τον αυριανό αγώνα της Μπουντεσλίγκα κόντρα στην Κολωνία μόνον οι Μάνουελ Νόιερ και Κορεντέν Τολισό θέτουν υποψηφιότητα για την ενδεκάδα. Οι Λιρόι Σανέ, Νταγιό Ουπαμεκανό, Ομάρ Ρίτσαρντς και Τανγκί Νιανζού δεν βρίσκονται ακόμη στο 100%, και ο Νάγκελσμαν υπογράμμισε ότι δεν είναι σε θέση να ξεκινήσουν το ματς, ενώ ο Κίνγκσλεϊ Κομάν αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή