Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μαρία Σάκκαρη: «Μονομαχεί» απόψε με τη Σαμπαλένκα για μια θέση στον τελικό του Indian Wells

H Μαρία Σάκκαρη θα διεκδικήσει απόψε (17/3, όχι πριν τις 12 τα μεσάνυχτα) την πρόκρισή της στον τελικό του Indian Wells απέναντι στην Αρίνα Σαμπαλένκα από τη Λευκορωσία.

Σε μία ιστορική ημιτελική σειρά, η οποία περιλαμβάνει επίσης την Πολωνή Ίγκα Σβιάτεκ και την Έλενα Ριμπάκινα από το Καζακστάν, όπου, για πρώτη φορά στην ιστορία του τουρνουά, στις τελευταίες τέσσερις βρίσκονται τρεις διαφορετικές πρωταθλήτριες Grand Slam: Ίγκα Σβιάτεκ (Ρολάν Γκαρός και US Open), Ελίνα Ριμπάκινα (Γουίμπλεντον) και Αρίνα Σαμπαλένκα (Australian Open). Μαζί τους και η περσινή δευτεραθλήτρια του Indian Wells, Μαρία Σάκκαρη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της WTA, η τελευταία φορά που μια σύνθεση ημιτελικού WTA 1000 περιελάμβανε τρεις πρωταθλητές Grand Slam ήταν στη Μαδρίτη το 2015, όπου η Πέτρα Κβίτοβα, η Σερένα Γουίλιαμς και η Μαρία Σαράποβα προκρίθηκαν στα ημιτελικά.

Η σύγκρουση της Σβιάτεκ με την Ριμπάκινα θα είναι μόλις η δεύτερη φορά που δύο πρωταθλήτριες Grand Slam θα παίξουν μεταξύ τους στο Indian Wells, μετά την ήττα της Μαρτίνα Ναβρατίλοβα με 6-2, 7-6(6) από τη Μόνικα Σέλες στον τελικό του 1991.

Είτε η Σβιάτεκ είτε η Σάκκαρη θα μπορούσε να γίνει η πρώτη παίκτρια που θα φτάσει σε διαδοχικούς τελικούς του Indian Wells μετά τη Σαράποβα το 2013. Εάν και οι δύο νικήσουν, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του τουρνουά που θα υπάρξει “back to back” τελικός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαι λίγο διαφορετική παίκτρια φέτος» είπε η Αρίνα Σαμπαλένκα μετά τη νίκη της επί της Κοκο Γκοφ.

Παραδοχή της Μαρίας Σάκκαρη πως δεν απέδωσε τα μέγιστα το τελευταίο δεκαπενθήμερο

Η Μαρία Σάκκαρη, από την άλλη, είναι η πρώτη που παραδέχτηκε ότι δεν έχει παίξει το καλύτερό της τένις αυτό το δεκαπενθήμερο. Σύμφωνα με τα λόγια της, βρίσκεται στα ημιτελικά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά «απλώς επιζώντας και απλώς βρίσκοντας τρόπους».

Είναι μόλις η δεύτερη παίκτρια στην ιστορία του τουρνουά που κέρδισε τέσσερις αγώνες τριών σετ για να φτάσει στα ημιτελικά, μετά τη Μαρία Κιριλένκο το 2013.

Αλλά ακόμα κι αν η Σάκκαρη δεν αισθάνεται ότι το σερβίς ή τα χτυπήματά της είναι εκεί που θα της άρεσε ιδανικά, η σκληρότητα που έδειξε για να φτάσει σε αυτές τις τέσσερις νίκες ήταν μια υπενθύμιση από την Ελληνίδα.

Τώρα, όμως, είναι δύσκολο για τη Σάκκαρη. Έχει φτάσει τους 26 ημιτελικούς σε επίπεδο Tour στην καριέρα της και κέρδισε μόνο επτά από αυτούς. Έχει χάσει σε αυτό το στάδιο δύο φορές φέτος, στο Λιντς από την Πέτρα Μάρτιτς και στο Ντουμπάι από την Τζέσικα Πέγκουλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, η Σάκκαρη έχει ορισμένα πλεονεκτήματα σε αυτό το ματς. Η Σαμπαλένκα μπορεί να προηγείται (4-3) στα μεταξύ τους παιχνίδια, αλλά η Σάκκαρη κέρδισε και τους τρεις αγώνες της στη Βόρεια Αμερική (η Σαμπαλένκα κυριάρχησε στην Ασία και τη Μέση Ανατολή). Αυτό περιλαμβάνει τις δύο τελευταίες συναντήσεις τους στους τελικούς της WTA το 2021 και το 2022. Και όπως αναρωτιέται, ολοκληρώνοντας, η ιστοσελίδα της WTA «μπορεί η Σάκκαρη να σταματήσει τον “οδοστρωτήρα” Σαμπαλένκα;».


Πηγή