Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

ΝΒΑ: Εξετάζεται η λύση των τεχνικών ποινών για την αντιμετώπιση του flopping

Η επιτροπή αγώνων του NBA εξετάζει το ενδεχόμενο… επιστράτευσης των τεχνικών ποινών για να αντιμετωπίσει το flopping και ενδέχεται να τις δοκιμάσει κατά τη διάρκεια του Summer League, όπως ανέφερε το Athletic.

Προς το παρόν, το πρωτάθλημα προειδοποιεί δημόσια τους παίκτες ή επιβάλλει περιστασιακά πρόστιμο για flopping, όταν δηλαδή οι παίκτες χρησιμοποιούν τεχνικές… θεάτρου για να κερδίσουν ένα φάουλ από τους διαιτητές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσφατα, ο προπονητής των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, Στιβ Κερ, κατηγόρησε τους Λος Άντζελες Λέικερς για flopping στη σειρά των πλέι οφ, που κέρδισαν οι Λέικερς σε έξι αγώνες. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι «λιμνάνθρωποι» πήγαν στη γραμμή του φάουλ 160 φορές στη σειρά έναντι 80 των Γουόριορς.

«Αυτό που έμαθα στην προπονητική στη FIBA είναι ότι υπάρχει ένας κανόνας για το flopping», είχε δηλώσει ο Κερ μετά το Game 4, προσθέτοντας: «Αν ένας διαιτητής κρίνει ότι ένας παίκτης τον κοροϊδεύει για να κερδίσει το φάουλ τότε τον χρεώνει με τεχνική ποινή. Με αυτόν τον τρόπο το flopping έχει ουσιαστικά εξαλειφθεί από τη FIBA, και έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε το ίδιο πράγμα στο ΝΒΑ αν θέλουμε».


Πηγή