Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Φόβοι για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι -Οι ελλείψεις που πρέπει να τακτοποιηθούν

Κίνδυνοι δημόσιας ασφάλειας, τρομοκρατίας ή επιθέσεις κυβερνοχώρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Δύο χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς του 2024, ένα ανεξάρτητο γαλλικό δικαστήριο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την προετοιμασία του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη και προτρέπει τις Αρχές να επιταχύνουν τον ρυθμό για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μάλιστα, ήρθε με τον φίλαθλο κόσμο να έχει νωπές τις μνήμες από τις χαοτικές εικόνες του τελικού του Champions League στο Stade de France, στην περιοχή του Παρισιού, στις 28 Μαΐου.

Σε αυτό το εμπιστευτικό έγγραφο των 76 σελίδων, του οποίου η τελική έκδοση αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους, το Ελεγκτικό Συνέδριο επιμένει σχεδόν σε κάθε σελίδα στην ανάγκη να προβλεφθεί μια γενική και μαζική κινητοποίηση πόρων, υλικού και ανθρώπινου δυναμικού, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των Αγώνων, που θα πραγματοποιηθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου 2024.

Οι ελλείψεις ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων του 2024

Η ανάγνωση αυτής της προκαταρκτικής έκθεσης είναι ανησυχητική, καθώς απαριθμεί όλες τις ελλείψεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη μέσα σε αυτό το διάστημα των δύο ετών μέχρι την τέλεση των Αγώνων: χωρητικότητα νοσοκομείων, δημόσια ασφάλεια, υγεία, τρομοκρατικοί κίνδυνοι, απειλές στον κυβερνοχώρο, κλπ.

«Είμαστε εξαιρετικά ταπεινοί απέναντι στις προκλήσεις ασφάλειας που θέτει η διοργάνωση αυτών των Ολυμπιακών Αγώνων και εργαζόμαστε σε στενή συνεργασία με όλες τις ενδιαφερόμενες υπηρεσίες», διαβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι διοργανωτές του «Παρίσι 2024».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντλώντας διδάγματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, οι οποίοι είχαν υπογραμμίσει την υποεκτίμηση του κόστους και των πόρων που αφιερώθηκαν στην ασφάλεια, η έκθεση του Συνεδρίου προτείνει τη δυνατότητα επιφυλακής του στρατού και των επιχειρησιακών εφεδρειών της αστυνομίας προκειμένου να αναπληρωθεί «πιθανή έλλειψη» ιδιωτικών πρακτόρων ασφαλείας.

Στην τελετή έναρξης στον Σηκουάνα αναμένονται 600.000 άτομα

Το δικαστήριο παραπέμπει επίσης στην Τελετή Έναρξης, στην οποία προβλέπεται μία μεγάλη παρέλαση στον Σηκουάνα που θα είναι προσβάσιμη στο κοινό (με αρχικά 600.000 άτομα να αναμένονται) και την οποία επιθυμούν διακαώς ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό.

Ο πρώην νομάρχης της αστυνομίας του Παρισιού Ντιντιέ Λαλεμέν, μάλιστα, είχε χαρακτηρίσει «παράλογη» την τέλεση αυτής της Τελετής. Αντιμέτωπος με αυτές τις ανησυχίες, ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα έχει συναντήσεις επί του θέματος την προσεχή Δευτέρα.


Πηγή