Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Χορταστικό 2-2 ανάμεσα σε Πανιώνιο και ΟΦΗ

Πανιώνιος και ΟΦΗ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στη Νέα Σμύρνη, σκοράροντας τέσσερα γκολ στο πρώτο μέρος και χάνοντας αρκετές εκατέρωθεν ευκαιρίες!

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε ο Πανιώνιος και ο ΟΦΗ μας «υπόσχονται» μία χορταστική χρονιά. Μετά από ένα πάρα μα πάρα πολύ όμορφο ματς – κυρίως στο πρώτο του ημίχρονο – οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, ενώ την ίδια στιγμή το ελληνικό ποδόσφαιρο «υποδέχθηκε» τον Χουάν Νέιρα. Ο Αργεντινός χαφ των κρητικών που επέστρεψαν δυναμικά στη μεγάλη κατηγορία, πέτυχε και τα δύο γκολ τους, εκείνο του 26′ ήταν εξαιρετικό και έδειξε πως ξέρει… πολύ μπάλα.

Οι «κυανέρυθροι» ξεκίνησαν με 3-4-3, καθώς ο Μανοϊλοβιτς ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι  Ντομίνγκες, Μπανανά, Σταυρόπουλος στα στόπερ, ο Κούρντι δεξί μπακ-χαφ, ο Κότσιτς αριστερός, οι Κόρμπος, Κεϊτά στον άξονα, οι Μασούρας, Σπιριντόνοβιτς στα άκρα και ο Ντουρμισάι στην κορυφή της επίθεσης.

Οι Κρητικοί είχαν διάταξη 4-2-3-1 με τον Στρέζο κάτω από τα γκολπόστ, τους Αργυρόπουλο, Κομεσίδη, Ποτουρίδη, Κοροβέση στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μεγιάδο, Παπαστεριανό στον άξονα, τους Πλατέλλα, Κουτσιανικούλη στα άκρα, τον Νέιρα «οργανωτή» και τον Βουό στο «κεφάλι».

Το πρώτο ημίχρονο τα είχε όλα και ήταν άκρως «χορταστικό». Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα, μόλις στο 9′ άνοιξαν το σκορ (οξυδέρκεια από τον Κόρμπο, που έκλεψε την μπάλα από Μεγιέδο έκανε την κούρσα και έδωσε ασίστ τον επερχόμενο Μασούρα που πλάσαρε ωραία), ενώ θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει τα τέρματά τους με τα σουτ των Καμαρά (δύο), Σπιριντόνοβιτς (δύσκολα ο Στρέζος σε κόρνερ).

Περίπου στο 20′ όμως η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε άρδην.

Από την αρχή οι φιλοξενούμενοι έδειξαν διάθεση να παίξουν από την αριστερή τους πλευρά με τους Κοροβέση, Κουτσιανικούλη και άρχισαν να την «φορτώνουν». Ο τελευταίος δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα και σε διάστημα λίγων λεπτών ήρθαν τα πάνω-κάτω. Με δύο γκολ του Νέιρα σε διάστημα τριών λεπτών (23′, 26′ το δεύτερο με φανταστικό τελείωμα), έφεραν τούμπα το ματς και μάλιστα, συνέχισαν να απειλούν. Από κοντά και ο Βουό και πλέον ο ΟΦΗ κυριαρχούσε.

Μάλιστα στο 36′ «άγγιξαν» ακόμη ένα γκολ με τον Κουτσιανικούλη και ανασταλτικά οι «κυανέρυθροι» αντιμετώπιζαν πάρα πολλά προβλήματα. Ωστόσο έφτασαν στην ισοφάριση πριν την ανάπαυλα, όταν ο Σταυρόπουλος πήρε το «ριμπάουντ» μετά από εκτέλεση φάουλ του Σπιριντόνοβιτς και απόκρουση του Στρέζου.

Στο δεύτερο μισό ο ρυθμός έπεσε σχετικά και κυρίως οι κρητικοί, έδειξαν διατεθειμένοι να προσέξουν περισσότερο τα μετόπισθέν τους. Ετσι παραχώρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στον Πανιώνιο, ο οποίος στο 64′ και το 65′ «άγγιξαν» το γκολ με τον Σπιριντόνοβιτς (σε αμφότερες τις περιπτώσεις αντέδρασε σωστά ο Στρέζος). Με την πάροδο του χρόνου και κυρίως μετά την είσοδο του Καμαρά οι «κυανέρυθροι» έπαιξαν φουλ επίθεση, έφτιαξαν ορισμένες φάσεις (κυρίως εκείνη του Μπανανά στο 80′), αλλά στο φινάλε και ο ΟΦΗ θα μπορούσε να «κλέψει» το «τρίποντο», καθώς είχε δύο καλές στιγμές με τους Ντίνα, Νέιρα.

MVP: Ο Νέιρα. Ο Αργεντινός χαφ σημείωσε δύο γκολ, εκείνο του 26′ ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ, ενώ είχε ισάριθμες καλές στιγμές στο 59′ και το 88′ όπου ο  Μανοΐλοβιτς αντέδρασε σωστά. Ο 29χρονος κεντρικός μέσος ήταν πάρα μα πάρα πολύ καλός.

Στο ύψος του: Ο Κουτσιανικούλης στο πρώτο μισό ήταν «κίνδυνος-θάνατος» για την άμυνα του Πανιωνίου, ενώ οι Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας, Κόρμπος ξεχώρισαν από τους «κυανέρυθρους».

Αδύναμος κρίκος: Ο Κούρντι. Ο μπακ του Πανιωνίου αντιμετώπισε στο πρώτο ημίχρονο πάρα πολλά προβλήματα. Ο ΟΦΗ έπαιξε πολύ από την πλευρά του, ενώ δεν βοηθήθηκε από τον Ντομίνγκες. Στο δεύτερο μισό πάντως βελτιώθηκε άρδην και ήταν πάρα πολύ καλός.

Η γκάφα: Στο 80′ ο Μπανανά μετά από κόρνερ του Πανιωνίου και πάσα του Καμαρά, βρέθηκε στο μισό μέτρο απέναντι από την εστία του ΟΦΗ και εντελώς αμαρκάριστος (οι κρητικοί είχαν τον Στρέζο και ακόμη έναν παίκτη στη γραμμή). Ομως έκανε κάκιστο τελείωμα και η μπάλα πέρασε… πάρα πολύ άουτ.

Το «στραγάλι»: Ο Βρέσκας και οι βοηθοί του είχαν ως επί το πλείστον σωστές υποδείξεις. Υπήρξαν ορισμένα μικρολαθάκια, αλλά δεν επηρέασαν την πορεία της αναμέτρησης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Μανοΐλοβιτς, Κούρντι, Σταυρόπουλος, Μπανανά, Κότσιτς, Κόρμπος (86′ Σίντι Αλι), Κεϊτά, Ντομίνγκες, Μασούρας (74′ Καμαρά), Σπιριντόνοβιτς (74′ Μανθάτης), Ντουρμισάι

ΟΦΗ (Νίκός Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος, Κομεσίδης, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Μεγιάδο (63′ Κυριακίδης), Παπαστεριανός, Κουτσιανικούλης (83′ Σασί), Νέιρα, Πλατέλλας (84′ Ντίνας), Βουό

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή