Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ

Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής της Super League 1.

Στον «Δικέφαλο του βορρά» η κατάσταση κάθε άλλο παρά ήρεμη είναι έπειτα από τα συλλαλητήρια και τις αντιδράσεις αναφορικά με το θέμα που εμπλέκει και την Ξάνθη και την τροπολογία περί αφαίρεσης βαθμών, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια κατάσταση αναταραχής.

Προς το παρόν η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα οφείλει να το αφήσει αυτό στην άκρη και να κοιτάξει το αγωνιστικό κομμάτι, με τον Παναθηναϊκό να προέρχεται από εξαιρετικό σερί τεσσάρων νικηφόρων αγώνων στο πρωτάθλημα, να έχει ψυχολογία και να έχει και περίπου 25.000 κόσμο στο πλευρό του απόψε στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» με το τελευταίο πολύ καλό τους διάστημα έχουν καταφέρει να μπουν στη ζώνη των play-offs, όπου και θέλουν να εδραιωθούν πετυχαίνοντας τον στόχο τους. Φυσικά, το σημερινό ραντεβού των δύο ομάδων έρχεται λίγες μέρες πριν από την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση και για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, στην Τούμπα, το βράδυ της προσεχούς Τετάρτης.

Στα υπόλοιπα ματς της ημέρας η ΑΕΚ φιλοξενείται από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, με την «Ένωση» να έχει περάσει άνετα στην επόμενη φάση του Κυπέλλου μετά το ματς με τον Αστέρα μεσοβδόμαδα και να έχει πάρει τουλάχιστον τον βαθμό από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πριν από μια εβδομάδα. Τεράστια η ανάγκη για βαθμούς για την ομάδα του Παντελίδη αν θέλει να προλάβει την 6άδα.

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η προσπάθεια του Πανιώνιου για βαθμούς επιβίωσης σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με τον Άρη να υποδέχεται τους «κυανέρυθρους» με τόσο να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα – πισωγύρισμα που υπέστη στο Αγρίνιο την περασμένη Κυριακή.

Από την πλευρά τους, οι Αγρινιώτες θα παίξουν στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα ευελπιστώντας να τους βοηθήσει το πρόσφατο πολύ καλό αποτέλεσμα με τους «κίτρινους», με τους Αρκάδες να συνεχίζουν τα σκαμπανεβάσματα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 1/2

Βόλος – Λαμία 1-0

ΟΦΗ – ΑΕΛ 0-0

Ολυμπιακός – Ξάνθη 3-1

Κυριακή 2/2

Άρης – Πανιώνιος (15:00, Novasports1)

Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός (17:15, Novasports2)

Ατρόμητος – ΑΕΚ (17:15, ΕΡΤ)

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (19:30, Novasports1)


Πηγή