Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Οι έξι υποψήφιοι για την προεδρία της UEFA

Οι έξι υποψήφιοι για την προεδρία της UEFA

Στα φαβορί και ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης

Τον αντικαταστάτη του Μισέλ Πλατινί για την προεδρία της, αναζητά η UEFA. Δείτε ποιοι είναι οι έξι υποψήφιοι και τι πιθανότητες έχει για να πάρει την… καρέκλα ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Ο Μισέλ Πλατινί έχει καθαιρεθεί εδώ και μερικούς μήνες από την προεδρία της UEFA, λόγω των κατηγοριών που υπήρχαν προς το πρόσωπό του. Μάλιστα, στον Γάλλο πρώην ποδοσφαιριστή και προπονητή, έχει επιβληθεί απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Όλο αυτό, καθιστά αδύνατο για τον ίδιο να διοικεί την UEFA, κάτι που σημαίνει ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία βρίσκεται ήδη στην αναζήτηση τού διαδόχου του! Η ιστοσελίδα «sbs.com.au» με δημοσίευμά της, αποκαλύπτει ποιοι είναι οι έξι υποψήφιοι αντικαταστάτες του Πλατινί και τι πιθανότητες έχει ο καθένας!

1) Άνχελ Μαρία Βιγιάρ: Ο 66χρονος Ισπανός φαντάζει αυτή τη στιγμή ως το πρώτο φαβορί, διότι είναι το παλιότερο μέλος σε FIFA και UEFA. Έχει σπουδάσει νομική, ήταν, επίσης, μέλος της ισπανικής Ομοσπονδίας, ενώ ήταν και ποδοσφαιριστής με μεγάλη θητεία στη Μπιλμπάο.

2) Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Γνωστός σε όλους μας. Γιος του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, Σάββα Θεοδωρίδη, και πλέον γενικός γραμματέας της UEFA και φυσικά πρώην παράγοντας της ΕΠΟ. Ακολουθεί κατά πόδας τον Άνχελ Μαρία Βιγιάρ και έχει πάρα πολλές πιθανότητες να διαδεχθεί τον Πλατινί.

3) Τζιανκάρλο Αμπέτε: Ο 66χρονος Ιταλός, ήταν αντιπρόεδρος της UEFA μέχρι το 2011. Έχει ασχοληθεί με πάρα πολλούς κλάδους, από τα αθλητικά μέχρι την πολιτική. Μάλιστα, είχε αφιερώσει μια δεκαετία από τη ζωή στην πολιτική. Το 2007 είχε ανακηρυχθεί πρόεδρος της ιταλικής Ομοσπονδίας.

4) Ντέιβιντ Γκιλ: Έχει τεράστια εμπειρία, καθώς ήταν πρόεδρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ξεκίνησε το 1997 ως οικονομικός διευθυντής στην ομάδα και ανέβαινε συνεχώς… σκαλοπάτια! Είχε μεγάλες θέσεις στην ευρωπαϊκή και την αγγλική Ομοσπονδία, ωστόσο όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο άρθρο, πολλοί θα τον ήθελαν για μια άλλη θέση (στο τμήμα μάρκετινγκ πιθανότατα) και όχι του προέδρου.

5) Μίκαελ Βαν Πράαγκ: Ο 69χρονος επιχειρηματίας, ήταν ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος διαιτητής στην Ολλανδία, ενώ όταν αποσύρθηκε ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του και έγινε πρόεδρος του Άγιαξ για 14 χρόνια. Το 2008 έγινε πρόεδρος της ολλανδικής Ομοσπονδίας, ενώ αποτελεί αντιπρόεδρο της UEFA εδώ και ένα χρόνο. Πήρε πολλά… credit, διότι στάθηκε απέναντι από τον Σεπ Μπλάτερ.

6) Ζμπίγκνιεβ Μπόνιεκ: Το μεγαλύτερο αουτσάιντερ όλων. Ο 60χρονος Πολωνός είναι πρόεδρος στην Ομοσπονδία της χώρας του και ιδιαίτερα δημοφιλής. Μάλιστα, έχει πολλές ομοιότητες με τον τέως πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, αφού ήταν αμφότεροι μεγάλοι παίκτες της Γιουβέντους αλλά και προπόνησαν τις εθνικές τους ομάδες. Δεν είχε ποτέ κάποιο πόστο σε FIFA ή UEFA, κάτι που αυτομάτως τον χρίζει αουτσάιντερ, αφού μοιάζει δύσκολο να συγκεντρώσει πολλές ψήφους.

Πηγή: sport-fm.gr