Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Με φανέλα της Τουρκίας ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου

Με φανέλα της Τουρκίας ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου

Μεγάλες οι αντιδράσεις στην Κύπρο για τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη

Αντιδράσεις προκάλεσε η ενέργεια του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ο οποίος φόρεσε την φανέλα της εθνικής Τουρκίας και φωτογραφήθηκε με αυτή σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Κωνσταντινούπολη, στον οποίο πήραν μέρος Ομοσπονδίες της UEFA. Αντίθετα, ο ομόλογος του της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) αρνήθηκε να φορέσει φανέλα με το τουρκικό εθνόσημο.

Επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση αναφέρει ότι, παρά το γεγονός ότι το θέμα δεν άπτεται πολιτικών αποφάσεων της κυβέρνησης ή εν γένει πολιτικών δραστηριοτήτων, αλλά δραστηριοτήτων μιας ανεξάρτητης αθλητικής Ομοσπονδίας, η κυβέρνηση «πιστεύει ότι κάθε ενέργεια οποιασδήποτε Ομοσπονδίας ή Σωματείων ή εκπροσώπων τους δεν θα πρέπει να παραγνωρίζει τις ευαισθησίες των Ελληνοκυπρίων με βάση και τα σημερινά δεδομένα, κυρίως όταν εκπροσωπούν την Κύπρο στο εξωτερικό».

Την ενέργεια του προέδρου της ΚΟΠ αποδοκίμασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Χρήστος Τριανταφυλλίδης, με επιστολή προς τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΤΔ», Πρόδρομο Πετρίδη, αναφέρει ότι ο κ. Κουτσοκούμνης «δεν δύναται να συνεχίσει να προεδρεύει του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ και ταυτόχρονα ο ΑΠΟΕΛ να αποτελεί μέλος της».

Ο κ. Κουτσοκούμνης , με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, απαντώντας στις επικρίσεις, έγραψε: «Αν έχουμε να προτάξουμε κάτι ως Έλληνες είναι και την ανωτερότητά μας και την ελευθερία μας. Και με την πράξη μου αυτή έχω προτάξει και τα δύο, έστω σ’ ένα ασήμαντο φιλικό αγώνα μεταξύ προέδρων ομοσπονδιών υπό τα έκπληκτα βλέμματα των Τούρκων. Γιατί οι Τούρκοι δεν θα μπορούσαν ποτέ να είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ούτε ελεύθεροι ούτε ανώτεροι».

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr