Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024
Πικρό αντίο «κέρασε» τον Ιμπραΐμοβιτς το Βέλγιο

Πικρό αντίο «κέρασε» τον Ιμπραΐμοβιτς το Βέλγιο

Στο τελευταίο του ματς με την Σουηδία, γνώρισε την ήττα με 1-0 και αποκλείστηκε από το Euro

Πικρό αντίο για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς! Στο τελευταίο του ματς με την Σουηδία, γνώρισε την ήττα με 1-0 από το Βέλγιο και αποκλείστηκε από το Euro. Με την Ουγγαρία στους «16» οι «κόκκινοι διάβολοι».

Το παιχνίδι είχε εξ’ αρχής εξαιρετικό ρυθμό. Μόλις στο 3’ οι Βέλγοι απείλησαν με το σουτ του Βίτσελ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ και δύο λεπτά μετά, ο Μπεργκ έχασε μοναδική ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ τους Σουηδούς. Ο Κάλστρομ εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυνομένων και στρώθηκε στον φορ του Παναθηναϊκού λίγο μπροστά από το πέναλτι αλλά ο Κουρτουά έδιωξε δύσκολα το σουτ του. Ένα λεπτό μετά, το διαγώνιο σουτ του Λουκάκου πέρασε λίγο άουτ.

Ο ρυθμός παρέμεινε γρήγορος στο ματς αλλά στη συνέχεια έλειπαν οι φάσεις. στο 25’ οι Βέλγοι απείλησαν ξανά αλλά ο Ίσακσον κατάφερε να μπλοκάρει το δυνατό σουτ του Ντε Μπρούινε από τα όρια της περιοχής και ένα λεπτό μετά, οι Σουηδοί είχαν μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπεργκ έστρωσε έξω από την περιοχή στον Ιμπραΐμοβιτς, αυτός έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Τελευταία πολύ μεγάλη στιγμή στο πρώτο μέρος στο 45’, όταν ο Ντε Μπρούινε σέντραρε, ο Μενιέ έκανε την κεφαλιά αλλά έφυγε… σύριζα από το αριστερό δοκάρι της εστίας.

Στην επανάληψη ο ρυθμός δεν ήταν το ίδιο καλός. Το Βέλγιο έψαχνε το γκολ στην αντεπίθεση με τη Σουηδία να ήταν αυτή που ήθελε να σκοράρει και να πάρει το τρίποντο για να προκριθεί. Το πρώτο 25λεπτο ήταν σαν να μην έγινε ποτέ και οι δύο ομάδες απείλησαν μετά το 70’.

Αρχικά, ο Λουκάκου στο 73’ βγήκε απέναντι από τον Ίσακσον αλλά ο πορτιέρε της Σουηδίας κράτησε ανέπαφη την εστία του και τρία λεπτά μετά, ο Ιμπραΐμοβιτς εκτέλεσε δυνατά αλλά ο Κουρτουά έπεσε και έδιωξε. Στο 83’, η Σουηδία άγγιξε το γκολ αλλά ο Ντε Μπρούινε έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Γκράνκβιστ και ένα λεπτό μετά, οι Βέλγοι… τέλειωσαν τους Σκανδιναβούς.

Ο Αζάρ γύρισε τη μπάλα στον Ναϊνγκολάν έξω από την περιοχή, με τον άσσο της Ρόμα να πιάνει ένα εκπληκτικό-φαλτσαριστό σουτ και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Ίσακσον, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0

Πηγή: sport-fm.gr