Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024
Σφαιρόπουλος: Θα συμπληρώνει τους υπόλοιπους ο Όντομ

Σφαιρόπουλος: Θα συμπληρώνει τους υπόλοιπους ο Όντομ

«Με τους τραυματισμούς είδαμε πως υπάρχει έλλειμμα»

Η συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Ντάριους Τζόνσον-Όντομ ήταν αυτό που σχεδόν… μονοπώλησε τη συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Σφαιρόπουλου ενόψει του ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» εξήγησε τους λόγους απόκτησης του Αμερικανού γκαρντ, ξεκαθαρίζοντας πως ο ρόλος του θα είναι καθαρά συμπληρωματικός, καθώς έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο υπάρχον ρόστερ.

«Όπως ίσως θα έχει διαρρεύσει προχωρήσαμε σε μία μεταγραφή. Αυτή του Όντομ από την Τραμπζονσπόρ. Είναι ένα γκαρντ που θα βοηθήσει την προσπάθεια των υπολοίπων παικτών. Έχουμε εμπιστοσύνη στο υπάρχον ρόστερ, αλλά με τους τραυματισμούς είδαμε πως υπάρχει έλλειμμα όταν τραυματίζονται κάποιοι κι επιβαρύνονται άλλοι. Στο μαραθώνιο του Top 16 θέλαμε ένα παίκτη που θα συμπληρώσει τους υπόλοιπους. Όπως έχω ξαναπεί είμαστε ικανοποιημένοι από όλους τους παίκτες, αλλά στο Top 16 δεν μπορείς να κάνεις αλλαγή», δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για τον Ντάριους Τζόνσον-Όντομ και συμπλήρωσε: «Είναι αξιόπιστοι οι παίκτες που έχουμε πίσω από τον Πρίντεζη. Έχουμε έξι ψηλούς και τον Παπαπέτρου που μπορεί να παίξει στο “4”».

Για το αν θα γίνει αλλαγή στους δηλωμένους ξένους στην Α1: «Θα το δούμε. Έρχεται το βράδυ, θα περάσει από ιατρικά και θα δούμε. Το σημαντικό είναι να ενσωματωθεί».

Για την έναρξη του Top 16: «Ξεκινάει το Τοp 16 και αμέσως έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με μία ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη. Είναι μια ιστορική ομάδα και πάντα όταν παίζεις μαζί της, το παιχνίδι είναι δύσκολο. Είμαστε έτοιμοι για αυτόν τον μαραθώνιο. Ένας μαραθώνιος υψηλών απαιτήσεων και μεγάλης διάρκειας. Μετράει πολύ να είμαστε πολύ αφοσιωμένοι και συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων. Μας ενδιαφέρει μόνο η δική μας ομάδα Σεβόμαστε, αλλά δεν φοβόμαστε τις άλλες ομάδες του γκρουπ. Έχουμε επικεντρωθεί στο πώς θα παρουσιαστούμε καλύτεροι».

Για την Μπαρτσελόνα: «Είναι πολύ σημαντικός αντίπαλος. Πάντα είναι ντέρμπι αυτά τα παιχνίδια. Αυτό που έχει σημασία είναι παίξουμε με ενέργεια και να είμαστε μυαλωμένοι. Είναι σημαντικό να παίξουμε με ενέργεια και διαβάσουμε το παιχνίδι. Η άμυνά μας είναι η καλύτερη στην Ευρωλίγκα στους πόντους ανά κατοχή. Θέλουμε να βασιστούμε σε αυτό για να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας. Ξέρουμε πως η Μπαρτσελόνα είναι ομάδα υψηλού επιπέδου. Το ίδιο κι εμείς, όμως. Το παιχνίδι κινεί το ενδιαφέρον του κόσμου. Τα εισιτήρια του αγώνα σχεδόν εξαντλούνται, αν έχω πληροφορηθεί καλά. Θέλουμε την στήριξη του κόσμου».

Για τα κοινά σημεία του αγώνας της πρεμιέρας του Top 16 με την περσινή προημιτελική σειρά της Ευρωλίγκας: «Υπάρχουν κάποιοι χαρακτηριστικοί παίκτες στις ομάδες. Ο Ναβάρο είναι σημείο αναφοράς για την Μπαρτσελόνα. Υπάρχουν πυλώνες στην Μπαρτσελόνα, όπως ο Τόμιτς, ο Νάβαρο και τα 4άρια με το καλό σουτ».

Για τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Ρεάλ Μαδρίτης: «Η εμφάνιση της Μπαρτσελόνα μέσα στη Μαδρίτη και η νίκη ύστερα από επτά χρόνια αν δεν κάνω λάθος, δείχνει πως είναι σε καλή κατάσταση. Το ισπανικό πρωτάθλημα τους έδωσε την ευκαιρία να βρουν ρυθμό και πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι».

Για τους τραυματίες Αμπρίνες και Αρόγιο: «Όταν αντιμετωπίζεις την Μπαρτσελόνα δεν μπορείς να σταθείς σε έναν δύο παίκτες. Έχει πολλούς και καλούς παίκτες σε κάθε θέση. Πρέπει να παίξουμε καλή ομαδική και προσωπική άμυνα και μέσω από αυτήν να τους περιορίσουμε».

Πηγή: sport-fm.gr