Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Στο «μηδέν» έμεινε ο Ολυμπιακός με την Χάποελ Μπερ Σεβά

Στο «μηδέν» έμεινε ο Ολυμπιακός με την Χάποελ Μπερ Σεβά

Οι «ερυθρόλευκοι» θα ψάξουν την πρόκριση στο Ισραήλ

Στο Ισραήλ θα κληθεί να πάρει την πρόκριση μέσω του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν ανέτοιμοι στο πρώτο ματς κόντρα στην Χάποελ Μπερ Σεβά, η οποία έφυγε σχεδόν εύκολα με το 0-0 από το «Καραϊσκάκη».

Σοβαρό πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων για την ομάδα του Βίκτορ Σάντσεθ, που όποτε τα κατάφερε έβρισκε πάντα σε ετοιμότητα τον Γκόρες. Απ’ την άλλη, οι Πειραιώτες είχαν θέματα και στο ανασταλτικό κομμάτι, καθώς οι Ισραηλινοί έβγαλαν φάσεις και από αντεπιθέσεις και από στημένα.

Την Τετάρτη, στις 3 Αυγούστου, ο επαναληπτικός των δύο ομάδων.

Το ματς

Να μπει και να «πνίξει» τον αντίπαλο ήταν το σχέδιο του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Όντως οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυναμικά, όμως η Χάποελ Μπερ Σεβά τους προσγείωσε απότομα δείχνοντας ότι είναι έτοιμη να τιμωρήσει και το… μισό λάθος. Η άγνοια κινδύνου των Ισραηλινών, μπροστά στο «ζεστό» Καραϊσκάκη και τις διαθέσεις των αντιπάλων τους, μπλόκαρε την ομάδα του Βίκτορ που δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά.

Κάθε φορά που ο Ολυμπιακός επιχειρούσε να ανεβάσει στροφές, κυρίως με τον πολύ θετικό Ντουρμάζ, οι παίκτες του Μπαχάρ έβρισκαν τον τρόπο πιέζοντας ασφυχτικά να βγαίνουν από την περιοχή τους. Οι διακοπές λόγω κάποιων δυνατών μονομαχιών, αλλά και ο τραυματισμός του Σιόβα δεν βοήθησαν τους Πειραιώτες που έχασαν τελείως τον ρυθμό και στο φινάλε του ημιχρόνου έβγαλαν έντονη νευρικότητα, η οποία θα μπορούσε να τους κοστίσει.

Ναι μεν πιο ουσιαστική κατοχή, όμως το πρόβλημα στην δημιουργία τελικών ήταν φανερό για τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Απ’ την πλευρά τους, οι παίκτες της Χάποελ έπαιξαν πιο συντηρητικά, κράτησαν κοντά τις γραμμές τους και φρόντιζαν να ροκανίζουν τον χρόνο σε κάθε ευκαιρία που τους δινόταν. Η είσοδος του Τσόρι ξεμπλόκαρε ελαφρώς τον άξονα, όμως ο Αργεντινός δεν βρήκε συμπαραστάτες στην προσπάθειά του να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα.

Το πέρασμα των λεπτών βρήκε τους ερυθρόλευκους χωρίς ρυθμό, να προσπαθούν να βρουν απεγνωσμένα τον δρόμο προς τα δίχτυα του Γκόρες, που όποτε χρειάστηκε να επέμβει ήταν σε ετοιμότητα. Οι Ισραηλινοί δεν αγχώθηκαν καθόλου και μάλιστα είχαν κάποιες καλές προϋποθέσεις να απειλήσουν στις αντεπιθέσεις, όμως δεν τα κατάφεραν. Έτσι, μοιραία, το 0-0 στο «Καραϊσκάκη» διατηρήθηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ντε Σόουζα.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός (Βίκτορ Σάντσεθ): Καπίνο, Ντε Λα Μπέγια, Φιγκέιρας, Μποτία, Σιόβας (39’ Ντα Κόστα), Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (64’ Μπουχαλάκης), Φορτούνης, Ντουρμάζ (58΄Τσόρι), Σεμπά, Ιντέγε

Στον πάγκο: Λεάλι, Μαζουακού, Βούρος, Πάρντο

Χάποελ Μπερ Σεβά (Μπαράκ Μπαχάρ): Γκόρες, Μπίτον, Μιγκέλ Βίτορ, Νουακαέμε, Μπαρντά (68’ Σαχάρ), Νταβιτζάντα, Μπράουν, Τάχα, Μέλικσον (76’ Ράντι), Σοάρες, Όγκου

Στον πάγκο: Οχαγιόν, Χαΐμοφ, Μπουζάλο, Λούσιο, Σαμπτάι

Διαιτητής: Μανουέλ Ντε Σόουζα (Πορτογαλία)

Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Πηγή: sport-fm.gr