Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Super League: Ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη – Εκτός έδρας δοκιμασίες για Ολυμπιακό και ΑΕΚ

Super League: Ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη – Εκτός έδρας δοκιμασίες για Ολυμπιακό και ΑΕΚ

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το «δεύτερο πιάτο» της 12ης αγωνιστικής της Super League, με το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη να ξεχωρίζει.

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης», η ομάδα του Άκη Μάντζιου, η οποία θέλει να πετύχει την τέταρτη της νίκη εντός έδρας στο πρωτάθλημα και παράλληλα να παραμείνει ψηλά στην βαθμολογία, θα αγωνιστεί απέναντι στον «Δικέφαλο του Βορρά» με μοναδική απουσία τον Ρόουζ που αποβλήθηκε στο εκτός έδρας παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στον Ατρόμητο.

Στον αντίποδα το συγκρότημα του Πάμπλο Γκαρσία, το οποίος στοχεύει στην πέμπτη του στη σειρά νίκη, προκειμένου να μείνει στο κατόπι του Ολυμπιακού, θα αγωνιστεί απέναντι στους «κίτρινους» χωρίς τον τιμωρημένο Ελ Καντουρί, τον τραυματία Μιχάι, τον Ροντρίγκο και τον Μπίσεσβαρ. Αντίθετα στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Βιεϊρίνια.

Νωρίτερα στη Λαμία, η τοπική ομάδα υποδέχεται τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ολυμπιακό. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, θα αγωνιστεί με ουκ ολίγα αγωνιστικά προβλήματα απέναντι στους «ερυθρόλευκους», καθώς οι Σκόνδρας, Μπεχαράνο, Βύντρα, Μπαχανάκ, Ασίγκμπα, Βασιλόγιαννης, Καραμάνος και Χατζηστραβός έμειναν εκτός αποστολής.

Στον αντίποδα η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θέλει να κάνει το 6 στα 6 και παράλληλα να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Μοναδικά αγωνιστικά προβλήματα για τους Πειραιώτες οι Βινάγκρε και Φορτούνης, οι οποίοι έμειναν εκτός αποστολής λόγω ενοχλήσεων, σ΄αντίθεση με τους Μπρούμα και Καμαρά που συμπεριλήφθηκαν κανονικά σε αυτή για την αναμέτρηση κόντρα στους «κυανόλευκους».

Λίγη ώρα αργότερα  στη Ριζούπολη, ο Απόλλων Σμύρνης υποδέχεται την ΑΕΚ. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, η οποία προέρχεται από την σημαντική εκτός έδρας νίκη κόντρα στον ΟΦΗ, αναζητά βαθμούς προκειμένου να μπορέσει να ανέβει πιο ψηλά στη βαθμολογία και να απομακρυνθεί από τις χαμηλές θέσεις. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία», θα παραταχτεί απέναντι στην Ένωση χωρίς τους τιμωρημένους Φατιόν και Μπεντινέλι…, σ΄αντίθεση με τον Μπρούσιτς που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που αντιμετώπιζε και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.

Από την πλευρά της η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα, που μετά τις δύο ήττες από Παναθηναϊκό και Λέστερ θέλει να επιστρέψει στις νίκες, θα αγωνιστεί απέναντι στους «κυανόλευκους» χωρίς τους τραυματίες Νεντελτσεάρου, Τσιγκρίνσκι, αλλά και τους Βασιλαντωνόπουλο, Αλμπάνη που έμειναν εκτός αποστολής. Αντίθετα σε αυτή συμπεριλήφθηκαν οι Μπακάκης, Λόπες και Λιβάια.

Την ίδια ώρα στο Πανθεσσαλικό ο Βόλος τίθεται αντιμέτωπος με τον Παναιτωλικο. Οι «κυανέρυθροι» του Άνχελ Λόπεθ, μετά την εκτός έδρας ισοπαλία στο εξ αναβολής παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης θέλουν να πετύχουν την δεύτερη τους νίκη μέσα στην έδρα τους. Οι τραυματίες Τσοκάνης, Μπαριέντος και ο τιμωρημένος Φεράρι είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ισπανός τεχνικός για το συγκεκριμένο παιχνίδι, στο οποίο θα δώσει το παρόν ο Τέκιο που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Από την πλευρά της η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, μετά τη νίκη την περασμένη αγωνιστική απέναντι στη Λάρισα στοχεύει στην απόσπαση ενός θετικού αποτελέσματος που θα της δώσει την δυνατότητα να αρχίσει να ξεφεύγει από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας. Βάντερσον και Μάζουρεκ ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή, σ΄αντίθεση με τον Κνετ που τραυματίστηκε και έχει τεθεί νοκ άουτ για το υπόλοιπο του 2020, αλλά και τους Ματσόλα, Καρασαλίδη, Μαλή που συνεχίζουν να είναι εκτός δράσης.

Το σημερινό πρόγραμμα:

Λαμία – Ολυμπιακός 15:00 (Novasports1)

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ 17:15 (Novasports2)

Βόλος – Παναιτωλικός 17:15  (Novasports3)

Άρης – ΠΑΟΚ 19:30 (Novasports1)


Πηγή