Τετάρτη , 19 Ιούνιος 2024
Έτσι θα βελτιώσεις αισθητά το ίντερνετ στο σπίτι

Έτσι θα βελτιώσεις αισθητά το ίντερνετ στο σπίτι

To ίντερνετ υφίσταται εξαιρετικό βάρος λόγω κορονοϊού, με τη ζήτηση να έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Κι έτσι είναι φυσικές κάποιες πτώσεις στην ταχύτητα, μόνο που αν συμβάλλουμε όλοι στον τρόπο που χρησιμοποιούμε τις συνδέσεις μας, τα οφέλη θα τα απολαύσουμε όλοι.

Αυτό μας λέει το Ofcom, η ρυθμιστική αρχή επικοινωνίας της Αγγλίας, πως με λίγα απλά πράγματα θα μπορούμε να στριμάρουμε ταινίες και να πραγματοποιούμε βιντεοκλήσεις με τους αγαπημένους μας πιο απρόσκοπτα.

Νο 1: Χρησιμοποιήστε τα σταθερά τηλέφωνα, όπου είναι δυνατό. Την ώρα που οι κλήσεις μέσω ίντερνετ έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, το παραδοσιακό σταθερό τηλέφωνο μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικός σύμμαχος επικοινωνίας τώρα στην κρίση.

Νο 2: Κρατήστε το router μακριά από παρεμβολές: Όσο πιο μακριά από άλλες ασύρματες και ενσύρματες συσκευές δηλαδή, όπως ασύρματα σταθερά τηλέφωνα, στερεοφωνικά και ηχεία υπολογιστών, οθόνες ενδοεπικοινωνίας μωρών, διακόπτες dimmer, τηλεοράσεις και μόνιτορ. Όλα αυτά μπορούν να επηρεάσουν το Wi-Fi, αν βρίσκονται πολύ κοντά του.

Νο 3: Μειώστε τις ανάγκες της σύνδεσής σας: Όσο περισσότερες είναι οι συνδεδεμένες συσκευές στο Wi-Fi, τόσο χαμηλότερες ταχύτητες παίρνετε. Smartphones και tablets παραμένουν συνδεδεμένα ακόμα και όταν δεν τα χρησιμοποιούμε, αποσυνδέστε τα λοιπόν από το ίντερνετ.

Αν θέλετε να κάνετε βιντεοκλήση και είναι δυνατό, αποφύγετε τις ώρες αιχμής. Ή χρησιμοποιήστε μόνο τον ήχο. Και μην μπαίνετε όλοι στην οικογένεια την ίδια στιγμή στο ίντερνετ. Την ταινία που θέλετε να δείτε το βράδυ, κατεβάστε τη από πριν, αντί να τη στριμάρετε εκείνη τη στιγμή.

Νο 4: Χρησιμοποιήστε το ενσύρματο παρά το ασύρματο ίντερνετ. Για πραγματικά ικανοποιητικές ταχύτητες σύνδεσης, το καλώδιο Ethernet θα λύσει πολλά από τα προβλήματα.

Νο 5: Συνδέστε το router κατευθείαν στην πρίζα τηλεφώνου: Όταν είναι δυνατόν, μην παρεμβάλλετε τηλεφωνικές συσκευές, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει το σήμα. Ακόμα και το σταθερό τηλέφωνο μπορεί, βάλτε λοιπόν φίλτρα σε κάθε τηλεφωνική συσκευή του σπιτιού…


Πηγή