Δευτέρα , 20 Ιανουάριος 2020
Τίτλοι τέλους για το συμβούλιο ηθικής της Google

Αντιδράσεις στη Google για τις απολύσεις τεσσάρων εργαζομένων της

Ομάδα εργαζομένων στη Google κατηγόρησαν την εταιρεία ότι απέλυσε τέσσερις συναδέλφους τους που συμμετείχαν σε κίνημα διαμαρτυρίας εναντίον της διεύθυνσης, αν και η ίδια επισήμως τους κατηγορεί ότι συμβουλεύτηκαν έγγραφα για τα οποία δεν είχαν άδεια.

Η απόφαση της εταιρείας έχει κυρίως στόχο «να εμποδίσει κάθε προσπάθεια οργάνωσης των υπαλλήλων», εκτιμά σε μήνυμά της που ανάρτησε στην πλατφόρμα Medium η ομάδα αυτή των εργαζομένων στη Google, η οποία είχε συνδιοργανώσει στα τέλη του 2018 απεργιακή κινητοποίηση σε διαμαρτυρία για τον τρόπο που η εταιρεία είχε διαχειριστεί υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

Σύμφωνα με το Bloomberg και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η διεύθυνση της εταιρείας έστειλε επιστολή προς όλους τους εργαζόμενους, στην οποία εξηγεί ότι απέλυσε τους τέσσερις συναδέλφους τους επειδή, «ξεκάθαρα και επανειλημμένα παραβίασαν την πολιτική μας προστασίας των δεδομένων».

«Ενδελεχής έρευνα κατάληξε στο συμπέρασμα ότι αυτοί οι άνθρωποι έψαξαν σκοπίμως τα έγγραφα και την εργασία συναδέλφων τους», ενέργειες οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στα καθήκοντά τους, προσθέτει η Google στην επιστολή της.

Μία από τις εργαζόμενες, η Ρεμπέκα Ρίβερς, επιβεβαίωσε μέσω Twitter, χθες Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, ότι απολύθηκε.

«Η Google άλλαξε την πολιτική της για την απλή ανάγνωση κάποιων εγγράφων καθιστώντας την παραβίαση η οποία μπορεί να δικαιολογήσει μια απόλυση», ανέφεραν στο Medium οι εργαζόμενου. Και πρόσθεσαν: «Αυτή η αλλαγή πολιτικής αποτελεί δικαιολογία για να εκδικηθεί εργαζόμενους που προσπαθούσαν να συνδικαλιστούν».


Πηγή