Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Έρχεται το iPhone 14: Τι χαρακτηριστικά θα έχει, πότε κυκλοφορεί στην Ελλάδα

Η Apple ετοιμάζεται να παρουσιάσει τα νέα iPhone σε ειδική εκδήλωση στο Apple Park σε λίγες ημέρες, ενώ το event θα μεταδοθεί και διαδικτυακά.

Σύμφωνα με προσκλήσεις που έχει αποστείλει ήδη η εταιρεία, η παρουσίαση των iPhone 14 αναμένεται στις 7 Σεπτεμβρίου και έχει όνομα «Far Out».

Η ετήσια παρουσίαση της Apple για τα iPhone λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο, οπότε μπορεί εύκολα να συμπεράνει κάποιος ότι στις 7 Σεπτεμβρίου θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια της σειράς iPhone 14.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις αμέσως προηγούμενες χρονιές, η Apple ξεκινούσε από την ίδια ημέρα και τη διάθεση των προϊόντων ή έστω άνοιγε τις προπαραγγελίες και τα προϊόντα γίνονταν διαθέσιμα μετά από περίπου μία ή το αργότερο δύο εβδομάδες. Συνεπώς, τα iPhone 14 είναι πιθανό να είναι διαθέσιμα ήδη από τις 7 Σεπτεμβρίου, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί κατά την παρουσίαση. Στην Ελλάδα ενδέχεται να τα δούμε στα καταστήματα μερικές εβδομάδες αργότερα, πιθανώς μέχρι τα τέλη του μήνα.

Τι περιμένουμε από τη νέα σειρά iPhone 14

Φέτος, αναμένεται να δούμε ένα νέο μοντέλο «iPhone 14 Plus/Max», το οποίο θα έχει πρακτικά τις ίδιες διαστάσεις με το iPhone 14 Pro Max, όμως θα διαθέτει τα χαρακτηριστικά του iPhone 14. Αυτό το μοντέλο πιθανώς να αντικαταστήσει το iPhone mini. Άρα πιθανώς να δούμε τα εξής: iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max.

Τα νέα μοντέλα θα διαθέτουν αναβαθμισμένη οθόνη με μια οπή σε οβάλ σχήμα, η οποία θα αντικαταστήσει την κλασική εγκοπή που βλέπουμε από το iPhone X του 2017 κι έπειτα. Θα περικλείει και πάλι όλους τους απαραίτητους αισθητήρες για το Face ID, μαζί με την εμπρόσθια κάμερα.

Το μωβ θα είναι το νέο χρώμα της σειράς / Φωτογραφία: Twitter
Το μωβ θα είναι το νέο χρώμα της σειράς / Φωτογραφία: Twitter

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα ένα νέο χαρακτηριστικό για φέτος, θα είναι η «always-on» λειτουργία, που πιθανώς θα είναι διαθέσιμη μόνο για τα μοντέλα «Pro». Επίσης μόνο στα Pro μοντέλα, αναμένεται να δούμε και τον επεξεργαστή νέας γενιάς, τον A16, καθώς τα «απλά» μοντέλα θα έχουν τον περσινό, A15.

Η κάμερα στα μοντέλα «Pro» αναμένεται να έχει βασικό αισθητήρα στα 48MP, ενώ όλα τα μοντέλα θα έχουν διαθέσιμο autofocus για την εμπρόσθια κάμερα.

Τι άλλο θα δούμε στις 7 Σεπτεμβρίου

Μαζί με τα νέα iPhone, η Apple πιθανώς να δείξει και τη νέα γενιά των smartwatch της, τα Apple Watch Series 8. Οι φήμες λένε ότι θα διατίθεται σε απλή και «Pro» έκδοση, με το Pro να έχει μεγαλύτερη οθόνη, ενισχυμένη κατασκευή από τιτάνιο και ανθεκτικό γυαλί. Επιπρόσθετα, λέγεται πως θα διαθέτει και αισθητήρα θερμοκρασίας σώματος.

Υπάρχει και πιθανότητα να δούμε τα νέα μοντέλα iPad Pro, όμως ίσως η Apple τα παρουσιάσει σε άλλο event, τον Οκτώβριο, μαζί με νέες ανακοινώσεις για τα Mac.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή