Τετάρτη , 17 Απρίλιος 2024
Η Apple παρουσίασε το μικρότερο iPad Pro με οθόνη 9,7 ιντσών

Η Apple παρουσίασε το μικρότερο iPad Pro με οθόνη 9,7 ιντσών

Το πανίσχυρο tablet σε μικρότερο σώμα και φιλικότερη τιμή – Δείτε φωτογραφίες

Στροφή προς τις πιο μικρές και οικονομικές συσκευές φαίνεται πως κάνει η Apple, καθώς στη σημερινή εκδήλωση στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, εκτός από το νέο iPhone SE, η εταιρεία παρουσίασε και μια μικρότερη έκδοση του iPad Pro, με οθόνη 9,7 ιντσών.

Η ισχυρή συσκευή tablet των 12,9 ιντσών που η Apple κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο έρχεται τώρα σε μικρότερο μέγεθος και ανάλογη τιμή, με την εταιρεία να ελπίζει πως αυτή η κίνηση θα οδηγήσει σε τόνωση των πωλήσεων.

«Τόσο ισχυρό και τόσο ικανό, που είναι πραγματικά το μέλλον στους προσωπικούς υπολογιστές», είπε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Tim Cook.

Το νέο iPad Pro 9,7 ιντσών καταφτάνει, λοιπόν, με όλη τη δύναμη της μεγαλύτερης συσκευής σε ένα μικρότερο πακέτο.

ipadpro8

Επιπλέον, η Apple’s προίκισε το νέο tablet με ορισμένες βελτιώσεις προκειμένου να δελεάσει τους καταναλωτές. Μεταξύ των βελτιώσεων περιλαμβάνεται μια νέα οθόνη True Tone που προσαρμόζει την απεικόνιση ανάλογα με τον περιβάλλοντα φωτισμό, καθώς και οπίσθια κάμερα 12 megapixel, έναντι των 8 του μεγαλύτερου μοντέλου. Βελτιωμένη είναι και η εμπρόσθια κάμερα που πλέον έχει ανάλυση 5 megapixel. Η συσκευή έχει τη δυνατότητα λήψης βίντεο υπερυψηλής ανάλυσης 4K.

ipadpro4

Στην «καρδιά» της συσκευής  χτυπάει ο ίδιος επεξεργαστής Apple A9X των 64-bit, συνοδευόμενος από τον συνεπεξεργαστή κίνησης M9.

Το iPad Pro 9,7 ιντσών θα διατίθεται σε επίσης τρεις εκδόσεις των 32GB, 128GB και 256GB, ενώ σε ό,τι αφορά τις αποχρώσεις, πέραν των τριών που είδαμε στο μεγαλύτερο iPad Pro12,9 ιντσών (γκρι, ασημί, χρυσή) προστίθεται και το rose gold, γνωστό από το iPhone.

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει με το νεότερη έκδοση του λειτουργικού iOS 9.3.

Στις ΗΠΑ η διάθεση της συσκευής ξεκινά στις 31 Μαρτίου, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 600 δολάρια για την έκδοση των 32GB. Η έκδοση των  128GB θα κοστίζει 749 δολάρια, ενώ των 256GB 899 δολάρια.

fasfsad

Δείτε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του νέου iPad Pro 9,7 ιντσών…

  • Οθόνη 9,7 ιντσών (ανάλυση 2048×1536) με τεχνολογία TrueTone
  • Επεξεργαστής A9X με συνεπεξεργαστή κίνησης M9
  • 12 megapixel οπίσθια κάμερα με τεχνολογία TrueTone flash
  • 5 megapixel εμπρόσθια κάμερα
  • Λήψη βίντεο ανάλυσης 4K
  • Υποστήριξη Live Photos
  • Υποστήριξη για μεγαλύτερες πανοραμικές φωτογραφίες (μέχρι 63MP)
  • Στερεοφωνικά ηχεία (2 στην επάνω πλευρά και 2 στην κάτω πλευρά της συσκευής).
  • Υποστήριξη του Apple Pencil
  • Υποστήριξη Hey Siri
  • Smart Connector

ipadpro1ipadpro2ipadpro3ipadpro5ipadpro6ipadpro9

heropro1heropro2heropro3heropro4