Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Η νέα εφαρμογή που μετατρέπει τις selfies σε τρελά πορτραίτα

Η νέα εφαρμογή που μετατρέπει τις selfies σε τρελά πορτραίτα

Εικόνες με ύφος… εξπρεσιονισμού

Το Prisma είναι μια νέα… ψυχεδελική εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών που χρησιμοποιεί αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης για να μετατρέψει τις selfies σας σε… έργα τέχνης.

Η εφαρμογή ήταν διαθέσιμη μέχρι σήμερα μόνο σε χρήστες iOS συσκευών, αλλά πλέον μπορούν να την «κατεβάσουν» και οι χρήστες Android μέσω του Google Play. Η εφαρμογή φωτογραφιών διαθέτει μια σειρά από εργαλεία επεξεργασίας με διάφορες παράξενες ονομασίες. Οι μηχανισμοί πίσω από αυτή την εφαρμογή και τα εργαλεία επεξεργασίας διαφέρουν απ’ αυτές του Instagram.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror αντί το φίλτρο να υπεροτνίσει την εικόνα, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, χρησιμοποιεί ένα «μοναδικό συνδυασμό των νευρωνικών δικτύων και της τεχνητής νοημοσύνης» για να επεξεργαστεί τις φωτογραφίες.

Φήμες λένε μάλιστα ότι η ρωσική εταιρεία πίσω από την εφαρμογή έχει συζητήσεις με το Facebook για επικείμενη συνεργασία, αλλά δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Ό,τι κι αν γίνει πάντως, οι χρήστες λένε ότι τα αποτελέσματα είναι πολύ διασκεδαστικά.

Μπορεί κανείς να βγάλει φωτογραφία τον εαυτό του και να την δει να μετατρέπεται σε ένα περίεργο πορτραίτο ή να μεταμορφώνεται σε έναν τρελό πίνακα εξπρεσιονιστή ζωγράφου,

Η εφαρμογή πάντως εξελίσσεται σε πολύ δημοφιλή και οι χρήστες χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες ως εικόνες προφίλ στο Facebook για να διασκεδάσουν ή να εντυπωσιάσουν τους φίλους τους.prisma_2prisma_3prisma_4prisma_5

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr