Πέμπτη , 1 Οκτώβριος 2026

Ανοδικές τάσεις στο χρηματιστήριο

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου με μοχλό το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 707,92 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,86%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 43,171 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 16.007.577 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,68 %, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,09%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Eurobank +4,07%, της Alpha Bank +3,93% και του ΟΛΠ +3,13%.

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ -1,64%, της Aegean Airlines -1,31% και της Σαράντης -1,28%.

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών +3,07% και Πετρελαίου +1,68%, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Ταξιδιών-1,57% και των Τροφίμων -1,12%.

localStorage.clear();


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Καταγγελία για την κλινική-φάντασμα στη Θεσσαλονίκη: «Η γυναίκα ήταν υγιής και σε 20 ημέρες πέθανε από αφυδάτωση»

Ερωτήματα προκύπτουν αναφορικά με την καταγγελία ότι γιος 90χρονης πήγε τη μητέρα του στην κλινική …

Daily-News.GR