Πέμπτη , 26 Μάιος 2022

Μαγειρική

Παγωτό σοκολάτας χωρίς ζαχαρούχο γάλα – Συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη

Το παγωτό σοκολάτας είναι το αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων. Μάλιστα, με τη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη μπορεί κανείς να φτιάξει παγωτό σοκολάτας χωρίς ζαχαρούχο …

Διαβάστε περισσότερα »

Νέες Φέτες Ζωής Superfoods από το Κρίς Κρίς

Τρεις ισορροπημένες και γευστικές προτάσεις με μοναδικούς συνδυασμούς superfoods. Το Κρίς Κρίς, για περισσότερα από 50 χρόνια αποτελεί την καθημερινή επιλογή του ελληνικού νοικοκυριού, καθώς …

Διαβάστε περισσότερα »

Tήνος: Τo Chefs Dinner επιστρέφει στο Thama -Οι 5 σεφ που υποδέχονται Δημήτρης Κατριβέσης και Μαριάντα Πιερίδη

Αυτό που προγραμματίζεται στην Τήνο στις 28 Μάϊου δεν είναι ένα οποιοδήποτε γαστρονομικό event, αλλά ένα καθιερωμένο ραντεβού υψηλής γαστρονομικής στάθμης. Ο Δημήτρης Κατριβέσης και …

Διαβάστε περισσότερα »

Παγωτό στρατσιατέλα με 3 υλικά -Του Δημήτρη Μακρυνιώτη

Πεντανόστιμο παγωτό στρατσιατέλα με 3 υλικά με τη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη. Οι θερμοκρασίες έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν και ένα δροσερό σνακ είναι ιδανικό. Υλικά …

Διαβάστε περισσότερα »

Το νέο illy single origin Costa Rica ήρθε στην Ελλάδα, μέσα από ένα απολαυστικό γαστρονομικό ταξίδι!

Μόλις πριν από λίγες ημέρες έγινε στην Ελλάδα το πρώτο παγκόσμιο λανσάρισμα του καφέ illy Costa Rica, που η illycaffè  παράγει και διανέμει αποκλειστικά για …

Διαβάστε περισσότερα »

Τα Fridays εξηγούν γιατί τόσα χρόνια όλοι τρώμε λάθος το burger και πώς τρώγεται σωστά

Αν λάβουμε υπόψη τους ισχυρισμούς των Fridays τότε σίγουρα όλοι τρώγαμε εδώ και χρόνια τα burgers λάθος. Και ποιος λοιπόν είναι ο σωστός τρόπος; Ανάποδα. …

Διαβάστε περισσότερα »

Τα Fridays εξηγούν γιατί τόσα χρόνια όλοι τρώμε λάθος το burger και πώς τρώγεται σωστά

Αν λάβουμε υπόψη τους ισχυρισμούς των Fridays, τότε σίγουρα όλοι τρώγαμε εδώ και χρόνια τα burgers λάθος. Και ποιος λοιπόν είναι ο σωστός τρόπος; Ανάποδα… …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για καροτόπιτα: Πανεύκολη, με εκπληκτική γεύση που θα σε ξετρελάνει -Αξίζει να τη δοκιμάσεις

Έχετε δοκιμάσει ποτέ καροτόπιτα; Ήρθε η ώρα. Ένα από τα καλύτερα πράγματα για έναν που αγαπά τις ωραίες γεύσεις είναι να απολαμβάνει ένα κομμάτι πίτα …

Διαβάστε περισσότερα »

Πώς να «ξαναζωντανέψετε» το μπαγιάτικο ψωμί σας -Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά [βίντεο]

Σας έχει μείνει ψωμί, το οποίο δεν είναι φρέσκο αλλά δεν θέλετε να το πετάξετε; Μπορείτε να «ζωντανέψετε» ξανά την μπαγιάτικη φρατζόλα σας μέσα σε …

Διαβάστε περισσότερα »

Πώς θα κόψετε κρεμμύδια χωρίς να κλάψετε -Το απλό κόλπο με το χαρτί κουζίνας [βίντεο]

Πώς θα γίνει να μην κλαίτε κάθε φορά που καθαρίζετε κρεμμύδια; Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας. Αναμφίβολα, θα σας έχει τύχει …

Διαβάστε περισσότερα »

Πήγαμε για μάθημα sushi: Ο σεφ Σωτήρης Κοκιούσης μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε εύκολα maki rolls στο σπίτι

Στα πριβέ μαθήματα μαγειρικής του Wokshop ανακαλύψαμε ότι είναι πιο εύκολο από όσο φανταζόμαστε να μαγειρέψουμε sushi στο σπίτι. Μοιραζόμαστε μαζί σας την εμπειρία αλλά …

Διαβάστε περισσότερα »

Τέλεια καρμπονάρα με 9 υλικά, χωρίς κρέμα γάλακτος -Συνταγή κριτή του Masterchef

Είναι γνωστό πως η αυθεντική καρμπονάρα δεν έχει κρέμα γάλακτος. Η παρακάτω συνταγή κριτή του MasterChef θα σας εντυπωσιάσει. Ο κριτής του Masterchef Australia Τζοκ …

Διαβάστε περισσότερα »

Θρεπτικά σοκολατάκια με 2 υλικά -Συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη

Τα σοκολατάκια είναι το αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων και αυτή η συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη είναι εύκολη και πεντανόστιμη. Για αυτή τη συνταγή για …

Διαβάστε περισσότερα »

3 απίθανες συνταγές με τσουρέκι που περίσσεψε από το πασχαλινό τραπέζι

Τρεις συνταγές που γίνονται με βάση το τσουρέκι. Το τσουρέκι είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά ψωμιά που πρωταγωμιστούν στο πασχαλινό τραπέζι, ενώ είναι από …

Διαβάστε περισσότερα »

Πασχαλινά κουλουράκια του Άκη: Μοσχομυρωδάτα, σε σχήμα κουνελιού [εικόνες]

Το άρωμά τους, μαζί με αυτό του τσουρεκιού, σημαίνουν ένα πράγμα: Το Πάσχα είναι κοντά. Ο λόγος, φυσικά, για τα πασχαλινά κουλουράκια. Ένα αγαπημένο ελληνικό …

Διαβάστε περισσότερα »

Γλυκό ψυγείου της μαμάς -Συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη

Όποιος δεν έχει δοκιμάσει έστω και μία φορά το γλυκό ψυγείου της μαμάς, πρέπει να φτιάξει αυτή τη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη. Δροσιστικό, φανταστικό αποτέλεσμα …

Διαβάστε περισσότερα »

Kora Bakery: Μέσα στο εργαστήριο του πιο πολυσυζητημένου φούρνου στο Κολωνάκι -Γιατί έχει ουρές για ψωμί με προζύμι;

Πώς παράγεται το ψωμί με προζύμι που χρειάζεται τριάντα έξι ώρες για να ωριμάσει και πως παρασκευάζονται τα αφράτα κρουασάν που κάνει ουρές όλο το …

Διαβάστε περισσότερα »