Δευτέρα , 30 Μάρτιος 2020

Μαγειρική

Το κόλπο για πραγματικά τραγανές τηγανητές πατάτες

Ο αγώνας για ακόμα πιο νόστιμα, ακόμα πιο υγιεινά πιάτα παραμένει πάντα ανοιχτός. Όταν μιλάμε όμως για πατάτες τηγανητές, ο λόγος πηγαίνει δικαιωματικά στον πολυβραβευμένο …

Διαβάστε περισσότερα »

Είσαι σίγουρος ότι ξέρεις πότε ακριβώς βγάζουμε το κρέας από τη φωτιά;

Για το μπάρμπεκιου έχουν γραφτεί πραγματικά χιλιάδες πράγματα, το κυνήγι του σωστά ψημένου κρέατος είναι ωστόσο ανεξάντλητο. Και ο αμερικανός σεφ και τηλεοπτική διασημότητα Bobby …

Διαβάστε περισσότερα »

Το μυστικό του Άντονι Μπουρντέν που αποδεικνύεται πολύτιμος σύμμαχος στη μαγειρική

Στον τσελεμεντέ του «Appetites» (2016), ο μεγάλος σεφ Άντονι Μπουρντέν πρόλαβε να μας αφήσει παρακαταθήκη πολλά μυστικά γεύσης που του έδωσαν τα ταξίδια του και …

Διαβάστε περισσότερα »

Τι διαφορά έχει στο ψήσιμο ένα ανοιχτόχρωμο ή σκουρόχρωμο ταψί

Αυτό έχει να κάνει με την απορρόφηση της θερμότητας όπως ακριβώς συμβαίνει με τα ανοιχτόχρωμα ή σκουρόχρωμα ρούχα. Τα μαύρα μπλουζάκια, για παράδειγμα, απορροφούν περισσότερη …

Διαβάστε περισσότερα »

Τα πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις να κάνεις στην κουζίνα

Πέραν όλων των άλλων, ο γνωστός βρετανός σεφ είναι ένας εξαιρετικός δάσκαλος, ιδανικός μάλιστα για τον αρχάριο στην κουζίνα. Και καθώς είναι Ράμσεϊ, έχει τον …

Διαβάστε περισσότερα »