Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Μωρό και διατροφή: Τέσσερις σπιτικές κρέμες για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό του (vids)

Την περίοδο αυτή όλοι βιώνουμε μία ιδιαίτερη κατάσταση και #Μένουμε_Σπίτι για να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας από τον κορονοϊό. Είναι όμως αυτό αρκετό;

Εκτός από τον εγκλεισμό εντός σπιτιού, είναι πολύ σημαντικό να θωρακίσουμε όσο μπορούμε τον οργανισμό μας και να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Το ίδιο ακριβώς πρέπει να φροντίσουμε και για τα μωρά μας που μόλις έχει αρχίσει τις στερεές τροφές.

Ποια είναι λοιπόν τα ιδανικά γεύματα που μπορούμε να του ετοιμάσουμε;

Σπιτική κρέμα με γλυκοπατάτα

Η γλυκοπατάτα είναι ένα νόστιμο λαχανικό που μπορούμε να αξιοποιήσουμε ποικιλοτρόπως σε συνταγές. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη για ένα υγιές και δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε τρεις λαχταριστές συνταγές και για σπιτικές κρέμες που μπορείτε να φτιάξετε.

 

Σπιτική κρέμα με αβοκάντο

To αβοκάντο είναι ένα πολύ υγιεινό φρούτο για μικρούς και μεγάλους. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Ε, Β6 και σε Ωμέγα-3 λιπαρά. Παρακάτω μπορείτε να δείτε πώς μπορείτε να το εντάξετε στη διατροφή του μωρού και να φτιάξετε νόστιμες και υγιεινές σπιτικές κρέμες.

 

Σπιτική κρέμα με καστανό ρύζι

Το καστανό ρύζι είναι πλούσιο σε μαγνήσιο και σελήνιο, τα οποία είναι συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να φτιάξετε κρέμα για το μωρό με καστανό ρύζι.

 

Σπιτική φρουτόκρεμα με blueberries και μήλο

Τα blueberries είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που ενισχύουν τον οργανισμό και καταπολεμούν κάθε ασθένεια. Αντίστοιχα τα μήλα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην υγεία του μωρού. Δείτε παρακάτω πώς θα ετοιμάσετε μία λαχταριστή φρουτόκρεμα με blueberries και μήλα.

Πηγή: kindercare.com


Πηγή