Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Damien Boissinot: Μας αποκάλυψε το μυστικό για να αντιγράψουμε το χτένισμα του show του οίκου Chanel

Κάθε Δεκέμβριο, ο οίκος Chanel παρουσιάζει μία διαφορετική συλλογή. Από το 2002, τα show Métiers d’Art είναι ένας φόρος τιμής στους τεχνίτες που κάνουν το όραμα των σχεδιαστών πραγματικότητα. Από τα φτερά μέχρι τα κουμπιά, τα κοσμήματα και τα custom κεντημένα υφάσματα, όλες οι λεπτομέρειες που κάνουν τις δημιουργίες του οίκου τόσο ξεχωριστές βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για ένα βράδυ και έτσι ο οίκος τιμά τους συνεργάτες του όπως μόνο εκείνος ξέρει.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Art + Commerce (@artandcommerce)

Το φετινό Chanel Métiers d’Art 2020/2021 έγινε στο «Παλάτι των Κυριών» (Le Château des Dames) ή αλλιώς Château de Chenonceau. Ένα παλάτι με πλούσια «γυναικεία» ιστορία και η συλλογή ήταν ένας φόρος τιμής στο παρελθόν με τα μάτια στραμμένα προς το μέλλον. Όλες τις λεπτομέρειες για τη συλλογή μπορείς να τις διαβάσεις στο review του super fashion department μας. Εδώ θα μιλήσουμε για beauty και συγκεκριμένα για τα μαλλιά που δημιούργησε ο Damien Boissinot.

Ο Παριζιάνος κομμωτής Damien Boissinot είναι η «ήρεμη δύναμη» πίσω από τα τελευταία χτενίσματα των Chanel shows αλλά και υπεύθυνος για τα μαλλιά σε όλες τις καμπάνιες του οίκου. Είναι κομμωτής που «παντρεύει» την ατημέλητη κομψότητα με την πολυτέλεια δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα άψογο αλλά με edgy λεπτομέρειες. Αποφασίσαμε λοιπόν να επικοινωνήσουμε μαζί του για να μάθουμε λεπτομέρειες για αυτό το χτένισμα που τόσο λατρέψαμε και εκείνος βρήκε λίγο χρόνο στο πρόγραμμά του για να μας απαντήσει.

Τα μαλλιά που είδαμε να παρελαύνουν στις οθόνες μας βλέπεις (live τα είδε μόνο η Kristen Stewart) μας έμειναν αξέχαστα. Δεν ήταν μπούκλες, ήταν waves. Δεν ήταν περιποιημένα, κάποια είχαν φριζάρει. Είχαν τόσο όγκο όσο έπρεπε, έδειχναν τέλεια σε κοντά και μακριά μαλλιά και το headpiece με τις πέρλες απλά μας έκανε να το ονειρευόμαστε κάθε βράδυ. Ποια ήταν η έμπνευση λοιπόν πίσω από αυτό το χτένισμα;

chanel metieres2

«Η VIrginie (Viard) ήθελε οι γυναίκες να δείχνουν δυναμικές και τα μαλλιά να έχουν κίνηση. Η έμπνευση για την συλλογή ήταν δυναμικές γυναίκες όπως η Catherine de’ Medici και η Diane de Poitiers που είχαν ζήσει στο Chenonceau Castle. Ο κόσμος τις γνωρίζει αφενός για τον δυναμισμό τους αλλά και για το εκλεπτυσμένο γούστο τους που είναι έκδηλο στο παλάτι. Όλα αυτά δημιούργησαν το αποτέλεσμα που είδες» μου είπε και δεν μπορούσα να μη ρωτήσω: Γιατί waves και όχι μπούκλες;

«Για εμένα, τα mermaid waves έχουν ιστορικές αναφορές, λίγη έμπνευση από το παρελθόν, παραμένουν ωστόσο cool και φορέσιμα για τη γυναίκα του σήμερα. Είναι το κάτι διαφορετικό που τα συνδυάζει όλα» και αν το σκεφτούμε καλύτερα, το αποτέλεσμα δεν θα ήταν το ίδιο αν τα δομημένα κύματα είχαν αντικατασταθεί από τις απαλές καμπύλες που κάνουν οι μπούκλες. Ώρα να μιλήσουμε όμως για τη στέκα…

chanel metieres3

Το headpiece που είδες είναι ουσιαστικά μία στέκα στις άκρες της οποίας κρέμονται κοσμήματα με κρυστάλλους και πέρλες. Είναι δημιουργία των οίκων κοσμημάτων Goossens και Desrues και ακροβατεί ανάμεσα στο κόσμημα και το headpiece. Γι᾽αυτό ρώτησα τον Damien αν έλαβε υπόψη του το συγκεκριμένο αξεσουάρ όταν δημιούργησε το χτένισμα: «Όχι, το αξεσουάρ ήταν μέρος της συλλογής της Virginie αλλά δεν έπαιξε ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Απλά το φορέσαμε χαμηλά στο κεφάλι των μοντέλων για να τους δώσουμε ένα edgy look. Αυτό ήταν όλο και δούλεψε εξαιρετικά πιστεύω».

Πράγματι, τόσο το αξεσουάρ όσο και το βελούδινο καπέλο λειτούργησαν εξαιρετικά αλλά είχε έρθει η ώρα για αποκαλύψεις. Ποιο είναι το μυστικό για αυτή την τέλεια υφή, για αυτά τα τέλεια κύματα; Μπορούμε να τα αντιγράψουμε; «Φυσικά. Το μυστικό είναι να μην πειράξεις καθόλου την φυσική υφή των μαλλιών σου. Εγώ δεν πείραξα καθόλου τα μαλλιά των μοντέλων πριν περάσω στα θερμά εργαλεία. Αυτό διατήρησε την υφή, τον όγκο και έκανε το αποτέλεσμα edgy αλλά elegant» μου είπε και αυτόματα σκέφτηκα το φριζάρισμα αλλά με πρόλαβε «Το φριζάρισμα θα βοηθήσει, θα δώσει χαρακτήρα στο χτένισμα, δυναμισμό. Μην το φοβάσαι».

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by CHANEL (@chanelofficial)

Προφανώς και δεν θα το φοβηθώ και θα ήθελα να κάνεις και εσύ το ίδιο. Λίγες μέρες έμειναν για τις γιορτές και βρίσκω πώς αυτό είναι το τέλειο χτένισμα για να τις περάσεις με τους αγαπημένους σου. Όσο για το πώς θα δημιουργήσεις τους κυματισμούς; Απλά κάνε κύματα με την πρέσα σου κατά μήκος της τούφας. Κούνα το χέρι σου πάνω κάτω καθώς περνάς την πρέσα από την τούφα και θα δημιουργηθούν κύματα. Τόσο απλά και τόσο κομψά.

Thank you Damien!

Πάτα εδώ για να δεις όλο το 25 Days of Beauty Countdown




Πηγή