Δευτέρα , 5 Οκτώβριος 2026

Οι ΗΠΑ επέβαλαν νέες οικονομικές κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν την Παρασκευή, 11 Μαρτίου, νέες οικονομικές κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα.

Οι κυρώσεις έρχονται μετά την ανακοίνωση Αμερικανών και Νοτιοκορεατών αξιωματούχων ότι η Πιονγκγιάγκ χρησιμοποίησε το μεγαλύτερο διηπειρωτικό βαλλιστικό πυραυλικό σύστημά της (ICBM) σε δύο πρόσφατες δοκιμές.

Οι κυρώσεις, που ανακοινώθηκαν από το
αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, στοχεύουν δύο Ρώσους πολίτες και
τρεις ρωσικές οντότητες που κατηγορούνται ότι υποστήριξαν τη Βόρεια
Κορέα στις δύο πρόσφατες δοκιμές της, οι οποίες παρουσιάστηκαν ως
δοκιμές εκτόξευσης δορυφόρου.

Τα μέτρα αυτά λαμβάνονται εν μέσω ανησυχιών ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί σύντομα να συνεχίσει τις απειλές για να επαναλάβει πλήρεις δοκιμές των ICBM μεγάλου βεληνεκούς και των πυρηνικών όπλων για πρώτη φορά από το 2017.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Βόρεια Κορέα ότι αναπτύσσει νέο διηπειρωτικό πύραυλο

Βόρεια Κορέα: «Διαστημική δύναμη» φιλοδοξεί να κάνει τη χώρα του ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Οι κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα «απαντούν στην απειλή»

Η Βόρεια Κορέα «συνεχίζει να εκτοξεύει βαλλιστικούς πυραύλους παραβιάζοντας κατάφωρα το διεθνές δίκαιο, γεγονός που συνιστά σοβαρή απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια», δήλωσε ο Αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και τις χρηματοοικονομικές πληροφορίες Μπράιαν Νέλσον.

Διευκρινίζει ότι οι κυρώσεις αυτές «απαντούν σε αυτή την απειλή στοχεύοντας ένα δίκτυο ατόμων και οντοτήτων που έχουν τη βάση τους στη Ρωσία, συνεργών γιατί βοήθησαν τη Βόρεια Κορέα να προμηθευτεί συστατικά για τα παράνομα βαλλιστικά πυραυλικά της συστήματα».


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 18χρονο που είχε πάνω από ένα κιλό κάνναβη και κοκαΐνη έξω από νηπιαγωγείο

Ένας 18χρονος συνελήφθη την Παρασκευή το βράδυ κοντά σε νηπιαγωγείο σε περιοχή των Συκεών, για …

Daily-News.GR