Κυριακή , 14 Ιούνιος 2026
Λιγκουίνι με πέστο βασιλικού

Λιγκουίνι με πέστο βασιλικού

Ελαφρύ και απολαυστικό πιάτο

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 25 γραμμάρια πεκορίνο (τριμμένο)
  • 80 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 25 γραμμάρια παρμεζάνα (τριμμένη)
  • 25 φύλλα βασιλικό (πλατύφυλλο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (χοντροκομμένο)
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
  • 1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι
  • Φλούδες παρμεζάνας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά. Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.
  2. Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε το διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
  3. Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
  4. Βράζουμε τα λιγκουίνι σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τόσο που να κρατάνε («al dente») δηλαδή βράζουμε για περίπου 7 λεπτά και σουρώνουμε.
  5. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με φλούδες παρμεζάνας.

Ελέγξτε επίσης

Αυτές είναι οι καλύτερες ντομάτες για γεμιστά -Τα 4 μυστικά για να βγουν λουκούμι

Για να βγουν τέλεια τα γεμιστά πρέπει να πάρουμε τις κατάλληλες ντομάτες, αλλά και να …

Daily-News.GR