Παρασκευή , 9 Δεκέμβριος 2022

Δες πώς μπορείς να απαλλαγείς από την ψαλίδα χωρίς να κόψεις καθόλου το μήκος των μαλλιών σου!

Στο λεξιλόγιο των μαλλιών μας, η λέξη ψαλίδα ανήκει στην κατηγορία με τους beauty εφιάλτες, όχι τόσο γιατί σκεφτόμαστε τις ταλαιπωρημένες άκρες μας… όσο γιατί στην ιδέα και μόνο του ψαλιδιού ανάμεσα στα μαλλιά μας- ακόμη και για ένα απλό καθάρισμα- ένα ρίγος διαπερνά το κορμί μας. Γιατί, ποια θέλει να κόψει έστω και ένα εκατοστό από τα μαλλιά της, όταν έχει καταφέρει να τα μακρύνει με τόσο κόπο;

Και κάπως έτσι, οι περισσότερες την παραβλέπουμε, τα μαλλιά μας συνεχίζουν να είναι ταλαιπωρημένα στις άκρες τους, αλλά εμείς αρνούμαστε κατηγορηματικά να βάλουμε ψαλίδι!

Κι όμως, το «hair dusting» είναι η τεχνική που μπορεί να σε απαλλάξει από τη ψαλίδα, χωρίς να χάσεις καθόλου από το μήκος των μαλλιών σου! Γιατί μην ξεχνάς, πώς τα μαλλιά αναπτύσσονται πιο γρήγορα όταν είναι υγιή (aka καθόλου ταλαιπωρημένα, aka χωρίς κατεστραμμένες άκρες).

 

 

A video posted by SAL SALCEDO (@salsalhair) on Jan 15, 2017 at 10:08am PST

 

A video posted by SAL SALCEDO (@salsalhair) on May 26, 2016 at 3:41pm PDT

Όπως θα δεις και στα βιντεάκια, ο hairstylist Sal Salcedo, αφαιρεί την ψαλίδα από τα μαλλιά (από όλο το μήκος) χωρίς όμως να κόβει το μήκος τους, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το hair dusting είναι η τεχνική που δεν αφαιρεί μήκος, αλλά τις κατεστραμμένες άκρες».

 

 

A video posted by SAL SALCEDO (@salsalhair) on May 9, 2016 at 9:01am PDT

Τι πρέπει να ξέρεις:
1ον ) Καλό είναι να μη δοκιμάσεις αυτή την τεχνική μόνη σου, αλλά να εμπιστευτείς τον κομμωτή σου
2ον) Διαρκεί πολύ- πολύ περισσότερο, ως διαδικασία, απ’ ότι ένα απλό κούρεμα

 


Πηγή