Σάββατο , 25 Ιούνιος 2022

Θες μόνο 4 βήματα για να κάνεις το κραγιόν σου να διαρκέσει όλη μέρα

Το κραγιόν –είτε ματ, είτε glossy- είναι ένα από τα beauty προϊόντα που χρησιμοποιούμε πάντα στο μακιγιάζ μας, προκειμένου να πετύχουμε κάτι εντυπωσιακό και όμορφο. Για την ακρίβεια είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της beauty ρουτίνας μας, είτε πάμε στη δουλειά, είτε βγαίνουμε βόλτα και γι’ αυτό πάντα υπάρχουν κάποια νεύρα παραπάνω όταν αυτό έχει εξαφανιστεί έπειτα από λίγες ώρες.

Πόσες φορές δεν έχεις «αφήσει» το κραγιόν σου στην κούπα του καφέ σου, στο μάγουλο της κολλητής σου που φίλησες πριν λίγο ή ακόμα και στο κινητό σου όταν μιλάς στο τηλέφωνο (ναι έχει συμβεί); Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα πια και για να μην φεύγεις από το σπίτι χωρίς καθόλου κραγιόν ή να μην αναγκάζεσαι να βάζεις κάθε τρεις και λίγο σου βρήκαμε τη λύση. Και είναι πιο εύκολη απ’ ότι ίσως πίστευες.

Θέλεις μόνο 4 απλά και γρήγορα βήματα για να κάνεις το κραγιόν σου να διαρκεί όλη μέρα.

Δημιούργησε μία σωστή βάση. Κάνε το μακιγιάζ σου όπως κάνεις συνήθως όταν πρόκειται να βγεις και άφησε τα χείλη σου για το τέλος.

#1. Φτιάξε το περίγραμμα των χειλιών σου
Πάρε ένα μολύβι για περίγραμμα στην ίδια απόχρωση με το κραγιόν σου και ξύσε το όσο μπορείς περισσότερο. Ξεκίνα από το κέντρο προς τις άκρες χρησιμοποιώντας της μύτη του μολυβιού για καλύτερο αποτέλεσμα. Έπειτα ξεκίνα να γεμίζεις τα χείλη σου με την επίπεδη πλευρά του μολυβιού σα να βάζεις το κραγιόν σου, έτσι θα αποκτήσεις περισσότερη κάλυψη.

Ο λόγος που το κάνεις αυτό είναι γιατί τα μολύβια έχουν περισσότερη σταθερότητα από τα κραγιόν. Είναι πιο ξηρά και πιο ματ και δίνουν περισσότερη διάρκεια.

#2. Πούδραρε τα χείλη σου
Πάρε τη πούδρα που χρησιμοποιείς και στο πρόσωπο σου –καλύτερα να είναι μια πολύ ανοιχτή απόχρωση- και πούδραρε τα χείλη σου με ένα ογκώδες πινέλο, σαν αυτό που χρησιμοποιείς για το ρουζ σου. Βάλτο στην πούδρα, τίναξε το ελάχιστα και κάλυψε όλο το μήκος των χειλιών σου. Ο λόγος που χρησιμοποιείς την πούδρα πάνω από το περίγραμμα είναι για το διατηρήσει σταθερό.

#3. Βάλε το κραγιόν σου
Πάρε λοιπόν το κραγιόν σου και άρχισε να βάζεις ξεκινώντας από το τόξο και καταλήγοντας στις εξωτερικές γωνίες του άνω χείλους. Για το κάτω μέρος ξεκίνα από τα αριστερά προς τα δεξιά και μετά από τα δεξιά προς τα αριστερά.

#4. Πούδραρε ξανά
Τέλος χρησιμοποίησε και πάλι –όπως πριν- την πούδρα σου και πέρασε το πινέλο από τα χίλη σου απαλά, προκειμένου να σταθεροποιήσεις το κραγιόν σου.


Πηγή