Δευτέρα , 22 Απρίλιος 2024

Νερό με λεμόνι: 5 beauty οφέλη του

Πίστευες ποτέ ότι λεμόνι εκτός από τον οργανισμό και την υγεία σου, μπορεί να κάνει εξίσου καλό και στην επιδερμίδα σου; Αν όχι, μάθε πως το συγκεκριμένο εσπεριδοειδές έχει οφέλη, που ούτε φανταζόσουν.

Το λεμόνι περιέχει βιταμίνη του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο. Γνώριζες ότι το λεμόνι περιέχει περισσότερο κάλιο από τα σταφύλια και τα μήλα; Μάθε τώρα αν φτιάξεις λεμόνι με νερό τι θαύματα μπορεί να κάνει.

#1. Καθαρή επιδερμίδα
Η βιταμίνη C βοηθά στη μείωση των κηλίδων στο δέρμα, ενώ καταπολεμά και τις ελεύθερες ρίζες. Παράλληλα σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν ακμή, αφήνοντας έτσι το δέρμα καθαρό και λαμπερό.

#2. Βοηθά στην εξισορρόπηση του pH του δέρματος
Μπορεί τα λεμόνια να είναι όξινα από μόνα τους, ωστόσο όταν καταναλώνονται και μεταβολίζονται δεν προκαλούν οξύτητα στον οργανισμό. Τα λεμόνια περιέχουν κιτρικό και ασκορβικό οξύ, τα οποία μεταβολίζονται εύκολα από το σώμα επιτρέποντας έτσι στα μέταλλα που περιέχουν να βοηθήσουν στην αλκαλοποίηση του αίματος. Το σώμα νοσεί μόνο όταν το pΗ του είναι όξινο. Αν πίνεις τακτικά νερό με λεμόνι θα μειώσεις την οξύτητα στο εσωτερικό του οργανισμού σου.

#3. Ενυδατώνει
Η ενυδάτωση του σώματος δεν γίνεται μόνο μέσω του νερού, αλλά και από τροφές και μη αλκοολούχα ροφήματα. Αν λοιπόν δεν σου αρέσει ή δεν θέλεις να πίνεις σκέτο νερό, τότε μπορείς να προσθέσεις λεμόνι και να βελτιώσεις τη γεύση, ενυδατώνοντας παράλληλα τον οργανισμό σου.

#4. Λευκαίνει την επιδερμίδα

Η βιταμίνη C λευκαίνει την επιδερμίδα και βοηθάει στην ενίσχυση της άμυνας απέναντι στη μόλυνση της ατμόσφαιρας. Παράλληλα προστατεύει και ενδυναμώνει το αγγειακό πλέγμα που την οξυγονώνει και της δίνει λάμψη και ζωντάνια.

#5. Λειαίνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες

Ποιος είναι ο χειρότερος εχθρός των γυναικών; Μα φυσικά οι ρυτίδες. Το νερό με το λεμόνι έχει τη λύση και γι’ αυτό το “πονεμένο” θέμα.Το λεμόνι με το νερό περιέχει αντιοξειδωτικά που όχι μόνο μειώνει τις ατέλειες, αλλά και τις ρυτίδες. Αν έχεις ουλές ή σημάδια γήρανσης άπλωσε λεμόνι με νερό, έτσι ώστε να μειώσεις την εμφάνισή τους. Το νερό με το λεμόνι αποτοξινώνει το αίμα σου και βοηθά στη διατήρηση της λάμψης του δέρματος.

 


Πηγή