Τετάρτη , 8 Φεβρουάριος 2023

Ξέρεις πώς θα διαλέξεις την σωστή απόχρωση για τα μαλλιά σου;

Το να αποφασίσεις αν θα γίνεις ξανθιά ή καστανή, κοκκινομάλλα ή αν θα κάνεις ανταύγειες είναι σχετικά εύκολο. Το να διαλέξεις όμως τη σωστή απόχρωση που ταιριάζει σε εσένα είναι… μία άλλη υπόθεση. Αυτή η επιλογή μπορεί να εξελιχθεί στο μεγαλύτερο λάθος αν δεν προσέξεις και θα σου εξηγήσουμε τι εννοούμε.

Αφενός υπάρχουν δεκάδες ξανθά, δεκάδες καστανά και δεκάδες κόκκινα χρώματα μαλλιών. Αυτό που ταιριάζει σε εσένα όμως δεν είναι απαραίτητα αυτό που είδες και σου άρεσε. Αν πάρουμε σαν παράδειγμα εμένα (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) που είμαι κοκκινομάλλα, το ότι με ξετρελαίνει το σαντρέ πλατινέ ξανθό είναι οριακά αστείο. Το πολύ μπεζ δεν μου ταιριάζει αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μου ταιριάζει το ψυχρό γενικότερα. Η επιλογή της απόχρωσης λοιπόν, είναι μία πολύπλοκη διαδικασία όπου το γούστο ναι μεν παίζει ρόλο αλλά όχι καθοριστικό. Τι παίζει όμως καθοριστικό ρόλο;

Aigner bbt S16 013

Η απόχρωση της επιδερμίδας μας. Αν είναι ψυχρή ή θερμή και αν έχει κίτρινους ή και ροζ τόνους. Ομοίως, παίζει σημαντικό ρόλο το χρώμα των ματιών μας! Αν έχουν χρυσαφένιες αποχρώσεις, αν είναι πολύ ψυχρά κοκ.

Adeam bbt F18 003

Τέλος, ρόλο παίζει και η καθημερινότητα… Μπορεί να σου αρέσει και να σου πηγαίνει ένα πολύ έντονο κόκκινο αλλά είσαι σε θέση να του φερθείς με όλη την προσοχή που χρειάζεται; Όλα αυτά πρέπει να σκεφτείς πριν καταλήξεις σε απόχρωση μαζί με τον κομμωτή σου και εμείς θέλουμε να σε παρακαλέσουμε να κάνεις ένα πράγμα ακόμη: Να έχεις ανοιχτό μυαλό και να μην επιμένεις όταν οι ειδικοί σου λένε πως δεν συμφωνούν με κάτι. Πίστεψέ με, το έχω κάνει και το έχω μετανιώσει πικρά!


Πηγή