Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Άσε τη λεύκανση – 5 tips για να κάνεις ακόμα πιο λαμπερό το χαμόγελό σου

Και ποια δεν νιώθει μεγάλη άνεση και αυτοπεποίθηση όταν χαμογελά και δη όταν αυτό το χαμόγελο είναι λαμπερό και εντυπωσιακό; Το ολόλευκο και υγιές χαμόγελο έχει άλλη χάρη… Πώς να το κάνουμε! Άσε που υποδηλώνει και γενικότερη υγεία της στοματικής κοιλότητας.

Έρχονται, όμως, στιγμές που μπορεί να παραμελήσεις τα δόντια σου (κανονικά δεν θα’ πρεπε, αλλά τέλος πάντων), που μπορεί να αισθάνεσαι ότι το χαμόγελό σου έχει χάσει τη λάμψη του ή που πιστεύεις ότι μπορείς να το κάνεις ακόμα πιο λαμπερό, πιο λευκό.

DIY Time! Φτιάξε τέλειο λευκαντικό δοντιών μόνο με δύο υλικά

Πώς θα το απογειώσεις, λοιπόν; Όχι δεν θα σου προτείνω τη λεύκανση, ειδικά σε αυτούς τους περίεργους καιρούς που ζούμε και κοιτάμε να κάνουμε οικονομία. Θα σου προτείνω ν’ ακολουθήσεις τα παρακάτω εύκολα και σχετικά ανέξοδα tips, αλλά και να δεις προσεκτικά την gallery

Τα tricks & tips για ακόμα πιο λαμπερό χαμόγελο

#1 Διατήρησε καθαρά τα δόντια σου

Το Α και το Ω είναι να πλένεις τουλάχιστον πρωί και βράδυ τα δόντια σου (μη σου πω και μετά από κάθε γεύμα), να χρησιμοποιείς στοματικό διάλυμα, αλλά και οδοντικό νήμα.

via GIPHY

#2 Πίνε περισσότερο νερό

Σκουρόχρωμα ροφήματα, όπως ο καφές και το μαύρο τσάι, αλλά και το κόκκινο κρασί αφήνουν συχνά λεκέδες στα δόντια. Ποιο είναι το μυστικό; Να πίνεις αμέσως μετά νερό, ώστε να γλιτώνεις τα δόντια σου από αυτό το «κακό». Για να καταλάβεις, οι χρωστικές ουσίες αυτών των ροφημάτων χρειάζονται περίπου 40 δευτερόλεπτα για να διεισδύσουν στα δόντια. Πίνοντας, λοιπόν, εσύ νερό τις εμποδίζεις.

#3 Χρησιμοποίησε φλούδα μπανάνας

Τρίψε για μερικά δευτερόλεπτα τα δόντια σου με το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας. Μετά από 4-5 φορές θα δεις σημαντική διαφορά στο χαμόγελό σου.

#4 Ανάμειξε μαγειρική σόδα με λεμόνι

Αυτή η πάστα που δημιουργείται με τη μαγειρική σόδα και το λεμόνι έχει την ικανότητα να λευκαίνει σημαντικά τα δόντια. Do it, και θα εντυπωσιαστείς!

#5 Μην ξεχνάς τον καθαρισμό δοντιών στον οδοντίατρο

Κάθε έξι μήνες ή μία φορά τον χρόνο καλό είναι να κάνεις καθαρισμό δοντιών στον οδοντίατρο. Έτσι, θα γίνεται αφαίρεση πλάκας, επαγγελματικός καθαρισμός και τα δόντια σου -εκτός από λαμπερά- θα είναι και υγιή.

Wait! Στην gallery σού έχω και μερικές λευκαντικές οδοντόκρεμες για να ξεκινήσεις από τα βασικά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • 6 τρόποι για να πεις «αντίο» στα κιτρινισμένα δόντια

  • Κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις την οδοντόβουρτσά σου;


Πηγή