Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Έβγαλες εξανθήματα από τον ήλιο; Έτσι θα τα αντιμετωπίσεις

Υπάρχει ωραιότερη εποχή του χρόνου από το καλοκαίρι; Η ερώτηση είναι ρητορική. Φυσικά και δεν υπάρχει. Η ξεγνοιασιά που νιώθουμε τους θερινούς μήνες, οι διακοπές πλάι στο κύμα και οι ατέλειωτες βουτιές στη θάλασσα είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που δε θέλουμε ποτέ να τελειώσει το καλοκαίρι. Ωστόσο, αυτή η περίοδος κρύβει και κινδύνους που έχουν να κάνουν με τον ήλιο.

Ναι, μπορεί εσύ να εκτίθεσαι αρκετές ώρες, γιατί θέλεις να αποκτήσεις μια ηλιοκαμένη επιδερμίδα, όμως η συνεχής και πολύωρη έκθεση στις ακτίνες του ήλιου μπορεί να έχει και δυσάρεστα αποτελέσματα. Από ένα απλό έγκαυμα στην καλύτερη περίπτωση, μέχρι θερμοπληξία στη χειρότερη. Και κάπου ανάμεσα σε αυτά τα δύο υπάρχουν και τα… ηλιακά εξανθήματα, τα οποία αν αφήσεις στη μοίρα τους και δε δώσεις σημασία, τότε μπορεί να προκαλέσουν αρκετά μεγάλο κακό στο δέρμα σου.

Στην ουσία, το εξάνθημα από τον ήλιο είναι ένας ερεθισμός του δέρματος που προκαλείται από τον υπερβολικό ιδρώτα, ο οποίος προέρχεται από τη ζέστη σε συνδυασμό με την υγρασία της ατμόσφαιρας. Ένα θερμικό εξάνθημα εμφανίζεται όταν οι αδένες του ιδρώτα μπλοκάρουν, προκαλώντας φλεγμονή και μερικές φορές κοκκινίλα. Συνήθως, συναντάμε τέτοια εξανθήματα κάτω από το στήθος ή στην κοιλιά και εμφανίζονται στη μορφή σπυριού ή μικρής φουσκάλας (φυσαλίδες), ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι τις περισσότερες φορές αισθανόμαστε έντονη φαγούρα. Οι άνθρωποι, λοιπόν, που ιδρώνουν εύκολα είναι και πιο επιρρεπείς σε τέτοιου είδους εξανθήματα.

Αν τυχαίνει να αναγνωρίζεις τα παραπάνω συμπτώματα στον εαυτό σου και να έχεις εμφανίσει στο σώμα σου τέτοια εξανθήματα από τον ήλιο, υπάρχει τρόπος να τα αντιμετωπίσεις. Κάνε ένα scroll στην παρακάτω gallery και θα μάθεις αναλυτικά τι πρέπει να κάνεις για να απαλλαγείς από αυτόν τον… ανεπιθύμητο επισκέπτη.

Διάβασε ακόμα: DIY Time! Φτιάξε το πιο ενυδατικό conditioner με αβοκάντο


Πηγή