Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Έλαια, αφροί και κρέμες καθαρισμού- Ποιο να επιλέξεις με βάση τον τύπο δέρματός σου (+15 για σένα)

Το Α και το Ω στη ρουτίνα ομορφιάς κάθε γυναίκας είναι ο καθαρισμός του προσώπου. Χωρίς αυτόν δεν έχει σημασία ούτε η κρέμα σου, ούτε το serum, ούτε και το μακιγιάζ σου. Κι αυτό, γιατί μόνο με σωστό καθαρισμό θα έχεις δημιουργήσει τον τέλειο καμβά, ώστε να ακολουθήσεις και τα βήματα της ρουτίνας ομορφιάς σου, αλλά και να κάνεις ωραίο make up.

Καθαρισμός, όμως, δεν γίνεται χωρίς το σωστό καθαριστικό προσώπου. Έτσι δεν είναι; Και οι επιλογές που έχεις στα καταστήματα καλλυντικών και στα φαρμακεία είναι πολλές. Από κρέμα καθαρισμού και αφρό μέχρι… καθαριστικό λαδάκι.

Άσε το double και μάθε το triple cleansing! Το νέο skincare trend που βλέπεις παντού στο TikTok

Πότε να επιλέξεις έλαιο καθαρισμού

Είναι πολύ πιθανό να έχεις μπερδευτεί και να αναρωτιέσαι τι προϊόν να επιλέξεις. Λαδάκι, κρέμα ή αφρό καθαρισμού; Όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.

Σε περίπτωση που θέλεις να αφαιρέσεις σε βάθος και το τελευταίο ίχνος μακιγιάζ και ρύπων από το δέρμα σου go for cleansing oil. Λαδάκι καθαρισμού θα χρειαστείς! Γιατί; Διότι αυτό το προϊόν έχει την ικανότητα να απομακρύνει σε βάθος το make up, τη βρωμιά και τον ιδρώτα, ενώ δεν απογυμνώνει το δέρμα από τη φυσική του λιπαρότητα, όπως τείνουν να κάνουν τα περισσότερα προϊόντα καθαρισμού προσώπου.

via GIPHY

Πρέπει, επίσης, να γνωρίζεις ότι τα καθαριστικά έλαια στοχεύουν στο σμήγμα. Χρησιμοποιούνται, δηλαδή, για τον καθαρισμό του δέρματος και την απαλλαγή από την υπερβολική παραγωγή σμήγματος. Ναι! Το καθαριστικό λάδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση της λιπαρότητας του δέρματός σου όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται. Κι αυτό, γιατί τα αιθέρια έλαια, που βρίσκονται μέσα στο προϊόν, περιέχουν θρεπτικά συστατικά και καθαρίζουν το δέρμα από τη βρωμιά και τη δημιουργία βακτηριδίων με αποτέλεσμα να προστατεύεται το δέρμα σου από ερεθισμούς, υπερβολική λιπαρότητα και ακμή.

Ωστόσο, το καθαριστικό λαδάκι δεν είναι μόνο για τα λιπαρά δέρματα ή για εκείνα με τάση ακμής. Προορίζεται για κάθε τύπο επιδερμίδας!

Πότε να επιλέξεις αφρό και πότε κρέμα καθαρισμού

Ο αφρός καθαρισμού προορίζεται για λιπαρά, μεικτά και κανονικά δέρματα. Αν, ωστόσο, έχεις ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα, καλύτερα να αποφύγεις ένα foam cleanser, καθώς θεωρείται πολύ σκληρό για τη δική σου επιδερμίδα. Είναι, δηλαδή, πιθανό αυτήν τη λίγη υγρασία που έχει το δέρμα σου να σου την αφαιρέσει.

Όσο για την κρέμα καθαρισμού; Καθαρίζει σε βάθος το πρόσωπο, ενώ συγχρόνως το ενυδατώνει και το αφήνει πολύ απαλό. Αν, λοιπόν, έχεις ευαίσθητη ή ξηρή επιδερμίδα, εδώ είσαι! Χρειάζεσαι ένα καθαριστικό σε κρεμώδη μορφή και… σώθηκες.

Αυτό που ψάχνεις, λοιπόν, θα το βρεις ευθύς αμέσως στην παρακάτω gallery! Εκεί έχω συγκεντρώσει 15 καθαριστικά προσώπου σε κάθε μορφή: έλαια, κρέμες και αφρούς καθαρισμού μόνο για σένα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • 10 καθαριστικά προσώπου που φροντίζουν ακόμη και τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες
  • Μην αμελείς τον καθαρισμό του προσώπου σου! 20 καθαριστικά για κάθε τύπο επιδερμίδας

Πηγή