Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Έλαιο σταφυλιού: Τα οφέλη του στην επιδερμίδα και η σωστή χρήση του (+4 προϊόντα για να διαλέξεις)

Κάθε τρεις και λίγο στον υπέροχο κόσμο της ομορφιάς κάνουν την εμφάνισή τους νέα συστατικά και προϊόντα. Το τελευταίο διάστημα, λοιπόν, κάνει buzz στον χώρο του beauty ένα έλαιο που… ούτε ήξερες πως υπάρχει: το λάδι από σταφύλι.

Είσαι έτοιμη να γνωρίσεις όλα τα οφέλη που παρέχει στην επιδερμίδα σου; Πίστεψέ με! Μόλις αρχίσεις να το χρησιμοποιείς δεν θα θέλεις να το αφαιρέσεις από τη ρουτίνα ομορφιάς σου.

Έλαιο λεβάντας: Τα 5 οφέλη του στην επιδερμίδα (+10 προϊόντα για να διαλέξεις)

Τι είναι το έλαιο σταφυλιού

Το έλαιο σταφυλιού προέρχεται από τους σπόρους των σταφυλιών. Αυτό που, όμως, μπορεί να μη σου έχει πάει καν στον νου είναι ότι το συγκεκριμένο λαδάκι είναι υποπροϊόν της παραγωγής κρασιού. Ναι, ναι!

Για να καταλάβεις, αφού ξεκινήσει η παραγωγή κρασιού, το έλαιο σταφυλιού βγαίνει από τους σπόρους που έχουν απομείνει και συσκευάζεται για να χρησιμοποιηθεί για την επιδερμίδα και τα μαλλιά.

via GIPHY

Και τα οφέλη του; Είναι πάρα πολλά! Βλέπεις, το έλαιο σταφυλιού είναι πλούσιο σε βιταμίνες, φυτοκεραμίδια και αντιοξειδωτικά. Μάλιστα, χάρη στην αραιή σύστασή του είναι λιγότερο λιπαρό συγκριτικά με άλλα λάδια και αυτό ακριβώς είναι που το κάνει κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος.

Τα οφέλη του ελαίου σταφυλιού στο δέρμα

Γενικότερα, τα διάφορα έλαια που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν την ιδιότητα να ενυδατώνουν το δέρμα. Ειδικότερα, όμως, το έλαιο σταφυλιού, περιέχει θρεπτικά συστατικά και μέταλλα, τα οποία όχι μόνο θρέφουν την επιδερμίδα, αλλά «γεμίζουν» τα κενά λόγω χαλάρωσης και χαρίζουν λάμψη.

Το έλαιο σταφυλιού, λοιπόν, περιέχει πολλά λιπαρά οξέα, λινολεϊκό οξύ και βιταμίνη Ε που βοηθούν στην απαλότητα, στη διατήρηση της υγρασίας, στην εξομάλυνση του τόνου και της υφής του δέρματός σας, ενώ παρέχουν αντιοξειδωτικά και αντιμικροβιακά οφέλη.

Το λινολεϊκό οξύ είναι απαραίτητο για τη δημιουργία κεραμιδίων, τα οποία όσο μεγαλώνουμε τόσο εκλείπουν από τον οργανισμό μας, αλλά και για τη διατήρηση του φραγμού του δέρματος.

Έλα, παραδέξου το! Ακούγεται τέλειο το έλαιο σταφυλιού και μάλλον τώρα ψάχνεσαι για το πώς να το εντάξεις στη skincare routine σου. Θα σου πω αμέσως όλα τα μυστικά, αλλά… και τα πιο WOW προϊόντα με έλαιο σταφυλιού.


Πηγή