Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Ένας οδηγός περιποίησης για ξανθά μαλλιά από μία… καστανή

Είμαι η Χριστίνα και ΔΕΝ είμαι ξανθιά. Το μεγαλύτερο μέρος της οικογένειάς μου ωστόσο έχει φυσικά, σαντρέ, ΠΟΛΥ ΑΝΟΙΧΤΑ ξανθά μαλλιά με εξαίρεση τον πατέρα μου που ήταν ginger. Πώς κατέληξα να έχω καστανοκόκκινα μαλλιά που δεν ανοίγουν, δεν το ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι έχω περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ανήλικης ζωής μου βάφοντας τα μαλλιά μου ξανθά και έχω πολλά, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ πράγματα να πω επάνω στο θέμα. Ας αρχίσω όμως με τα βασικά.

Όταν λέω βάφω τα μαλλιά μου ξανθά δεν εννοώ μόνη μου, με κάποια βαφή σε κουτί. Πηγαίνω στο κομμωτήριο και κάνω ντεκαπάζ. Ναι, ναι, ντεκαπάζ. Όχι ξανθή βαφή, δεν πιάνουν αυτά τα light πράγματα στο δικό μου κεφάλι. Η δική μου τρίχα χρειάζεται ντεκαπάζ γιατί ξέχασα να σου πω, δεν θέλω απλά ξανθά μαλλιά, χρυσά και όμορφα, μεσογειακά όπως και εγώ η ίδια, όχι! Θέλω σκανδιναβικά, ψυχρά και μπεζ. Θέλω να νομίζουν ότι με λένε Χέλγκα, τόσο σαντρέ. Φυσικά αυτό δεν γίνεται με την απλή βαφή και έτσι επιστρέφουμε στο θέμα ντεκαπάζ που, εκτός του ότι βασανίζει το κρανίο μου (seriously, the burn is real) βασανίζει και καταστρέφει ανεπανόρθωτα την τρίχα. Σε περίπτωση που δεν το ήξερες, θα σου κάνω ένα πολύ γρήγορο μάθημα χημείας: Το ντεκαπάζ ανοίγει πολύ τα λέπια της τρίχας για να αφαιρέσει το χρώμα και φεύγοντας παίρνει μαζί του και απαραίτητες πρωτεΐνες. Αυτό που αφήνει λοιπόν είναι τρίχες χωρίς χρώμα και χωρίς ζωή! Μιλάμε για καταστροφή η οποία αρχίζει να φαίνεται άμεσα, για αυτό και το κούρεμα πηγαίνει σχεδόν «πακέτο» με το ντεκαπάζ αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Έχω που λες κάνει ό,τι ξανθό μπορείς να φανταστείς. Έχω υπάρξει χρυσαφένια ξανθιά…

chris 1

Σαντρέ ξανθιά με το απαραίτητο καρέ…

chris 3

Οριακά θερμή ξανθιά με μακριά μαλλιά που είναι ξεκάθαρα κατεστραμμένα…

chris 4

Και πριν από λίγο καιρό, εξαιτίας της ΤΟΣΗΣ ταλαιπωρίας των μαλλιών μου, αναγκάστηκα να επιστρέψω στο φυσικό, καστανοκόκκινο χρώμα μου! THE HORROR!

chris 5

Όχι εντάξει, μου άρεσε, αλλά το ξανθό είναι τρόπος ζωής, είναι άποψη, είναι διάθεση. Αν είσαι ξανθιά, είσαι ξανθιά -τέλος. Δεν άντεξα και ξαναέγινα ξανθιά, όπως αντιλαμβάνεσαι, ανοίγοντας τα μαλλιά μου με ντεκαπάζ, αλλά αυτή τη φορά είχα έναν σύμμαχο που δεν είχα πριν: Προϊόντα για μαλλιά με ντεκαπάζ και θα σου εξηγήσω γιατί έκαναν τη διαφορά.

Αν έχεις κάνει έστω και μία φορά ντεκαπάζ στα μαλλιά σου ξέρεις ότι αυτόματα γίνονται πολύ ξηρά. Όση μάσκα και αν βάλεις, όσο λάδι και αν περάσεις όταν είναι στεγνά ή και βρεγμένα, η ξηρότητα παραμένει και το αποτέλεσμά της είναι το σπάσιμο και η θαμπή όψη. Επίσης δεν είναι απαλά, καθόλου απαλά και δεν χτενίζονται. Χρειαζόμαστε λοιπόν ειδικά προϊόντα. Όχι απλά προϊόντα για ξανθές. Δεν μας νοιάζει τόσο το χρώμα όσο η ποιότητα της τρίχας που έχει αλλοιωθεί δραματικά. Σύμφωνα λοιπόν με την εμπειρία μου, τα μαλλιά με έντονο ντεκαπάζ ΔΕΝ χρειάζονται ένα μπλε σαμπουάν για την κιτρινίλα άμεσα.

kerastase k

Επίσης, η μάσκα που κάνουμε πρέπει να έχει στοχευμένη δράση. Ξέχνα τις μάσκες για βαμμένα μαλλιά. Χρειαζόμαστε εντατική ενυδάτωση! Συστατικά που ενυδατώνουν την τρίχα ώστε να μπορεί να αντέξει το χτένισμα ή έστω το λαστιχάκι των μαλλιών μας. Τέλος, χρειαζόμαστε λάδι μαλλιών αλλά όχι κίτρινο for the love of God! Το κίτρινο λάδι θα αφήσει χρώμα στα πολύ ξανθά, πορώδη από το ντεκαπάζ μαλλιά και θα μας κάνει να κλείσουμε ραντεβού στο κομμωτήριο! Θέλουμε λοιπόν ένα heavy duty προστατευτικό σαμπουάν που φέρεται σωστά στα μαλλιά με ντεκαπάζ. Θέλουμε μία μάσκα που να ενυδατώνει εντατικά τα μαλλιά με ντεκαπάζ, όχι τα κανονικά μαλλιά και ένα λάδι που να μην είναι κίτρινο έστω!

kerastase products

Έχοντας πει όλα αυτά λοιπόν θέλω να σε ενημερώσω ότι η Kérastase τα έφτιαξε. Ήταν λες και διάβασε το μυαλό μου και μία μέρα έφτασε στο γραφείο μου η νέα σειρά Blond Absolu Cicaextreme, μια μοναδική εμπειρία περιποίησης για ξανθά μαλλιά. Δεν θα περίμενα όμως και κάτι λιγότερο από την εταιρία που έχει ανάγει την περιποίηση των μαλλιών σε επιστήμη και κάθε της σειρά δεν είναι απλά μία σειρά περιποίησης αλλά μία πολυτελή και προσωποποιημένη τελετουργία με επαγγελματική υπογραφή και άμεσο αποτέλεσμα. Φυσικά κανένα μυαλό μου δεν διάβασε η Kérastase αλλά αφουγκράστηκε (όπως πρέπει να κάνει κάθε εταιρία του βεληνεκούς της) τις ανάγκες μας (δεν είμαι η μόνη ξανθιά με ντεκαπάζ), τις δικές μας ιδιαίτερες ανάγκες και μας προσέφερε αυτό που χρειαζόμαστε. Μία σειρά για πολύ ξανθά μαλλιά που είναι άλλωστε κατηγορία από μόνα τους. Ναι, ναι, μέχρι να εμφανιστεί η σειρά Cicaextreme λάτρευα όλη την Βlond Absolu αλλά κάτι μου έλειπε… Τι περιλαμβάνει; Έχουμε και λέμε…

kerastase sampouan

Το σαμπουάν Blond Absolu Le Bain Cicaextreme που ναι, είναι σε βαζάκι. Προσφέρει μία πολύ διαφορετική εμπειρία περιποίησης και περιέχει σαράντα (ναι 40!) φορές περισσότερα λιπίδια από ό,τι ένα κανονικό σαμπουάν και έτσι καθαρίζει μεν αλλά ενυδατώνει σε βάθος τα ξανθά μαλλιά μετά το ξάνοιγμα. Περίμενε! Περιέχει και δύο είδη υαλουρονικού οξέως, με χαμηλό και υψηλό μοριακό βάρος άρα ενυδατώνει πραγματικά ΠΟΛΥ και έλαιο Εντελβάις που προστατεύει τα ξανθά μαλλιά! Η υφή του είναι κρεμώδης και μετατρέπεται σε έναν μεταξένιο, κρεμώδη αφρό που θέλεις να απολαμβάνεις με τις ώρες. Αλλά το μεγάλο τεστ έρχεται στο ξέβγαλμα…

kerastase sampouan xrisi

Ξέρεις πώς τα πολύ ξανθά μαλλιά ξεκινούν να μπλέκονται αμέσως μόλις αρχίσεις να ξεβγάζεις το σαμπουάν… ε αυτό δεν συμβαίνει! Η τρίχα έχει ενυδατωθεί τόσο καλά που τα μαλλιά είναι μεταξένια και καθώς τα ξεβγάζεις! Πάμε τώρα στη μάσκα. Η μάσκα Blond Absolu Masque Cicaextreme περιέχει επίσης 2 είδη υαλουρονικού οξέως και έλαιο Εντελβάις και είναι σαν ένα πολύ μεγάλο, δροσερό ποτήρι νερό για την τρίχα. Την αφήνει λαμπερή, υγιή και πολύ δυνατή για να αντέξει το χτένισμα και το styling.

kerastase maska xrisi

Έπειτα έχουμε το λάδι…To πολυτελές Blond Absolu Huile Cicaextreme που επαναφέρει τη χαμένη λάμψη στα πολύ ξανθά μαλλιά, τα κάνει απαλά, τα προστατεύει, τα θρέφει, τα κάνει πιο δυνατά ΚΑΙ είναι διάφανο! Ναι, είναι διάφανο οπότε το βάζεις ακόμα και στις πολύ ξανοιγμένες άκρες χωρίς φόβο και με πολύ πάθος! Είναι ιδανικό για πριν το styling αλλά και σαν finishing touch μετά.

kerastase oil

Σαν καστανή λοιπόν, που έχει ταλαιπωρήσει τα μαλλιά της με το ξάνοιγμα σε κάθε του μορφή (ανταύγειες, μπαλαγιάζ, όλο το κεφάλι) πρέπει να σου πω ότι, όλα όσα είχα εντοπίσει ότι χρειάζονται τα μαλλιά μου και προσπαθούσα να τα βρω διάσπαρτα σε σειρές, ήρθε η Kérastase να τα συγκεντρώσει σε μία πολυτελή σειρά και δεν σταμάτησε εκεί. Αποφάσισε να μου και να μας χαρίσει ένα προϊόν με υπέροχο άρωμα που δεν ξέραμε ότι χρειαζόμαστε. Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες από τα παραπάνω, η  επαγγελματική περιποίηση μαλλιών Kérastase, είναι σαν την περιποίηση της επιδερμίδας μας. Έχει την ίδια φιλοσοφία και για αυτό τα αποτελέσματά της είναι τόσο εμφανή και άμεσα. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, δημιούργησε έναν ορό νύχτας! Ναι σαν αυτόν που φοράς στο πρόσωπό σου και ξυπνάς ανανεωμένη.

kerastase serums

Ο ορός Blond Absolu Sérum Cicanuit περιποιείται τα μαλλιά μας όσο εμείς κοιμόμαστε και εφαρμόζεται όπως ακριβώς ένας ορός νύχτας στο πρόσωπο. Τον φοράς σε βρεγμένα ή στεγνά μαλλιά και απλά κοιμάσαι. Με κάθε πρωινό που ξυπνάς, παρατηρείς τα μαλλιά σου πιο λαμπερά, τα νιώθεις πιο απαλά και δυνατά και βλέπεις το χρώμα σου να παραμένει το ίδιο αν όχι καλύτερο. Προσωπικά, τον χρησιμοποιώ μόλις 5 μέρες και είμαι εθισμένη!

Θα σε αφήσω λοιπόν με μία συμβουλή: Μην φοβάσαι να κάνεις στα μαλλιά σου αυτό που θέλεις. Ποτέ δεν μετάνιωσα την ταλαιπωρία στην οποία τα υπέβαλλα. Τόλμα να αποκτήσεις το ξανθό που ονειρεύεσαι, αλλά να θυμάσαι ότι, τα μαλλιά σου σου δίνουν πίσω ακριβώς αυτό που τους προσφέρεις. Χάρισέ τους λοιπόν ενυδάτωση, εξειδικευμένη φροντίδα και θα μπορείς να απολαμβάνεις και το χρώμα σου αλλά και την υγεία των μαλλιών σου. Μίλα με τον κομμωτή σου για να σου προτείνει τον συνδυασμό Blond Absolu Cicaextreme που χρειάζεσαι και όχι μόνο! Ο κομμωτής σου είναι ο ειδικός που μπορεί να διαγνώσει τις ακριβείς ανάγκες των δικών σου μαλλιών και να σου προτείνει μια στοχευμένη θεραπεία ή τελετουργία στο κομμωτήριο που θα απογειώσει το χρώμα και την ποιότητα των μαλλιών σου.  


Πηγή